-A A +A

Aspa on mukana kampanjassa kohti syrjimätöntä Suomea

Pe, 12/10/2018 - 09:12
Aspa on liittynyt mukaan ”Syrjinnästä vapaa alue” -kampanjaan. Se on kaikenlaisen syrjinnän, kiusaamisen tai häirinnän vastainen kampanja, jonka avulla organisaatio tuo julki sitoutumisensa syrjimättömyyden periaatteeseen.

Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista.

–Mukana ololla haluamme osoittaa ottavamme syrjinnän ja yhdenvertaisuuden kysymykset vakavasti, kertoo Aspa-säätiön kehittämispäällikkö Päivi Huuskonen.

Käytännössä se merkitsee, että jokainen toivotetaan tervetulleeksi ja häntä kohdellaan yhdenvertaisesti riippumatta esimerkiksi iästä, uskonnosta, vammasta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

– Haluamme olla mukana estämässä monitahoista syrjintää, jonka kohteeksi useat ihmiset vielä tänäkin päivänä joutuvat, painottaa Huuskonen. – On hyvin tärkeää, että kaikki tekevät yhteistyötä päästäksemme tavoitteeseen kohti syrjimätöntä Suomea.

Kampanjaa toteuttavat yhteistyössä oikeusministeriön kanssa Ihmisoikeusliitto ry, Nuorisoyhteistyö Allianssi, Seta ry, Fimu ry (Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto) ja Vammaisfoorumi ry. 

Lue lisää kampanjasta