-A A +A

Aspa mukana #Ykkösketjuun-kampanjassa

Ke, 31/10/2018 - 14:26
Aspa on mukana yli 100 yrityksen ja järjestön kampanjassa, jossa vaaditaan seuraavaa eduskuntaa säätämään maahamme ihmisoikeuksia kunnioittava yritysvastuulaki.

Aspa on ollut mukana puolustamassa mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten ihmisten oikeuksia yli 20 vuotta. Tuotamme asumispalveluja, jotta asiakkaidemme ihmisoikeudet ja mahdollisuus itsenäiseen elämään voisivat toteutua. Siksi olemme mukana myös vaatimassa Suomea yritysvastuun #ykkösketjuun.

Kukaan ei halua ostopäätöksillään tukea vastuutonta yritystoimintaa. Haluamme luottaa siihen, ettei ostettujen tuotteiden takana ole lapsityövoimaa, pakkotyötä tai muita ihmisoikeusloukkauksia. Yksittäisen kuluttajan on kuitenkin vaikea selvittää kaikkia ostamansa tuotteen taustoja. Nämä asiat ovat liian tärkeitä jätettäviksi vapaaehtoisuuden varaan. Siksi tarvitsemme yritysvastuulain.

Mikä on #ykkösketjuun-kampanja?

#Ykkösketjuun on kansalaisten, kansalaisjärjestöjen, yritysten ja ammattiyhdistysliikkeen yhteinen kampanja, jota koordinoi yritysvastuujärjestö Finnwatch. Kampanja haluaa Suomeen sitovan lain yritysten ihmisoikeusvastuusta, joka velvoittaa yritykset selvittämään ihmisoikeusvaikutuksensa sekä vähentämään mahdollisia kielteisiä vaikutuksia. Laki perustuu huolellisuusvelvoitteeseen (human rights due diligence), joka määritellään YK:n ihmisoikeuksia ja yritystoimintaa koskevissa ohjaavissa periaatteissa.

Kampanjan konkreettisena tavoitteena on, että eduskuntapuolueet sitoutuvat lakiin yritysten ihmisoikeusvastuusta vaaliohjelmissaan ja Suomen seuraava hallitus kirjaa lain laatimisen ohjelmaansa.

Lisätiedot kampanjasta