-A A +A

Aspa Palvelut saa selvityksessä jälleen täyden kympin

Ma, 02/09/2019 - 14:26
Aspa Palvelut on mukana Talouselämän Terveystalous 2019 -selvityksessä terveys- ja hoivayhtiöiden joukossa täyden kymmenen pisteen toimijana jo toisena vuonna peräkkäin.

Talouselämän tekemässä Terveystalous 2019 -selvityksessä ovat mukana 40 suurinta terveys- ja hoivayhtiötä sekä kymmenen haastajaa. Aspa Palvelut on Aspa-säätiön omistama yhteiskunnallinen yritys, joka sijoittuu selvityksessä liikevaihdoltaan sijalle 33 ja vahvaa keskikastia noin 20M€:n liikevaihdon toimijoissa. Aspa Palvelut on joukon toinen, joka saa täyden kympin Talouselämän omalla tunnusluvulla (TE-arvosana) mitattuna. Tunnusluku on yhdistelmä pääoman tuottoa, omavaraisuutta sekä nettovelkaantumisastetta (asteikko 4-10).

Selvitys kertoo, että hoivayrityksistä parhaiten kannattavia ovat monet säätiöiden ja yhdistysten omistamat yritykset, kun mittarina on nettotulos suhteessa liikevaihtoon. Poiketen monista muista listauksen toimijoista Aspa Palvelut ei ole yhden selkeän asiakasryhmän palveluntuottaja, vaan 1300 asiakkuuteen kuuluu niin mielenterveyspuolen asiakkaita, erilaisia vammaryhmien asiakkaita sekä esimerkiksi yhtenä uutena kasvavana asiakasryhmänä lastensuojelun jälkihuollon asiakkaat. Aspa Palveluiden palvelupaletissa on koko palvelukaari kevyestä palvelusta tehostettuun asumispalveluun.

- Henkilöstö on kaiken tekemisemme ydin ja työntekijöidemme hyvinvointi on mittari laadukkaalle palvelutoiminnalle. Olemme panostaneet asiakaskokemuksen mittaamiseen sekä kehittämiseen, ja avasimme toukokuussa asiakas- ja henkilöstöpalautteemme julkiseksi #meilläpuhutaan-sivustolle. Henkilöstön saatavuus on tällä hetkellä suuri ongelma koko alalla ja haasteenamme tulee olemaan osaavan henkilöstön rekrytointi sekä sitouttaminen, joka taas on ehdoton edellytys palveluidemme korkealle laadulle, kertoo Aspa Palveluiden toimitusjohtaja Johanna Nyström.

Lue lisää aiheesta Talouselämän jutusta Terveys kasvaa miljardeja (maksullinen sisältö)

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Johanna Nyström, Aspa Palvelut Oy, p. 045 6546020