-A A +A

Aspan vuosi 2018: Mielenterveyskuntoutujat suurin asiakasryhmämme

To, 09/05/2019 - 13:29
Teemme arjessa työtä sen eteen, että mielenterveyskuntoutujat ja vammaiset henkilöt voisivat elää mahdollisimman itsenäistä elämää. Hankimme heidän tarpeitaan vastaavia koteja, tarjoamme yksilöllisiin tarpeisiin vastaavia palveluja ja parannamme ihmisten vaikutusmahdollisuuksia omaan elämäänsä ja elinympäristöönsä.

–Vuosi 2018 oli meille kasvun vuosi, kertoo Aspa Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Johanna Nyström. –Kolme uutta Aspa-kotia aloitti toimintansa, Valtimon Aspa-koti sai uudet tilat ja kasvoimme liiketoiminnan ostolla. Yhtiön liikevaihto oli 19,6 miljoona euroa (19,1).

Yhtiöllä on noin 430 työntekijää ja 1250 asiakasta ympäri Suomea. –Asiakas- ja henkilöstötyytyväisyytemme pysyivät edelleen korkealla tasolla, kertoo  Nyström tyytyväisenä.

Viime vuoden aikana Aspa-säätiö laajensi toimintaansa tukemaan entistä kattavammin mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten ihmisten itsenäistä elämää. 

–Uutena avauksena käynnistimme Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeen, kertoo Aspa-säätiön toimitusjohtaja Tuomas Koskela. Hanke nostaa esille asumispalveluiden käyttäjien perustarpeita ja tabuja, joista ei ole aikaisemmin juurikaan uskallettu puhua. 

–Kohtuuhintaisten asuntojen tarve on edelleen suuri, ja asuntoihimme on jatkuva jono, jatkaa Koskela. – Viime vuonna hankimme 53 uutta asuntoa, joista puolet vuokrattiin mielenterveyskuntoutujille. Uusia vuokrasopimuksia tehtiin lähes 200 kappaletta.

Infografiikka: asuntohakemuksia 142, eniten asuntoja hankittiin Uudeltamaalta, 57% asunnon saaneista oli mt-kuntoutujia.

 

Aspa Palvelut Oy on yhteiskunnallinen yritys, joka tuottaa yksilöllisiä asumispalveluja mielenterveyskuntoutujille ja vammaisille ihmisille. Aspa Palvelut -yhtiön omistaa sataprosenttisesti Aspa-säätiö. Aspa Palvelut maksaa voitostaan osinkoa Aspa-säätiölle, joka käyttää osingon uusien, kohtuuhintaisten asuntojen hankintaan, ja kehittää asumista ja itsenäisen elämän mahdollisuuksia yhdessä asukkaiden kanssa. 

Lue lisää Aspan toiminnasta

Lisätietoja antavat:

Tuomas Koskela, toimitusjohtaja, Aspa-säätiö, p. 040 653 2183

Johanna Nyström, toimitusjohtaja, Aspa Palvelut Oy, p. 045 654 6020