Bonusta onnistuneesta kuntouttamistyöstä | Aspa
-A A +A

Bonusta onnistuneesta kuntouttamistyöstä

Pe, 08/09/2017 - 07:56
Turun kaupunki on tehnyt mielenterveyskuntoutujien asumispalveluita tuottavien toimijoiden kanssa sopimuksen, jossa palveluntuottaja voi saada bonuksen tai sanktion riippuen siitä, miten asiakkaan suunniteltu kuntoutuminen toteutuu. Aspa Palvelut on Turussa ensimmäinen asumispalveluiden tuottaja, joka saa bonusta asiakkaan kuntoutumisen vuoksi.

− Yksi asiakkaistamme on pystynyt siirtymään tuetusta asumisesta itsenäiseen asumiseen, iloitsee Aspa-koti Liljalaakson palveluvastaava Merja Peri

Asiakas on tähän asti saanut palveluasumista ja tuettua asumista tarjoavasta Liljalaaksosta kevyttä tukea.
 
− Saimme asiakkaan päivärytmiin säännöllisyyttä ja nyt hän kykenee selviytymään itsenäisesti kotona ja kodin ulkopuolella, Peri jatkaa.

Palvelun ostaja eli Turun kaupunki seuraa vielä puoli vuotta, että asiakas pärjää jatkossakin itsenäisesti.

Liljalaaksossa on myös toinen asiakas, joka on siirtymässä vuoden vaihteessa täysin itsenäiseen elämään. Hän on jo aiemmin siirtynyt palveluasumisesta tuettuun asumiseen

Merja Perin mukaan palveluasumisesta täysin itsenäiseen elämään siirtyminen on todella harvinaista. 

– Asiakkaan kanssa tehty työ on kantanut hedelmää, kertoo Peri. − Tärkeintä on ollut asiakkaan oma halu kuntoutua ja tehdä töitä oman hyvinvointinsa eteen. Kun yhteistyö pelaa ja kaikilla on yhteinen päämäärä, homma toimii.