Digi haltuun -projektissa vahvistetaan asiakkaiden valmiuksia hyödyntää digipalveluja | Aspa
-A A +A

Digi haltuun -projektissa vahvistetaan asiakkaiden valmiuksia hyödyntää digipalveluja

Ti, 12/09/2017 - 15:01
Syyskuun alussa starttasi valtakunnallinen Digi haltuun! -projekti. Sen tärkeimpänä tavoitteena on edistää asumispalveluja käyttävien pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujien yhdenvertaisuutta ja osallisuutta digitalisoituvassa tietoyhteiskunnassa. Projekti jatkuu vuoden 2020 loppuun.

Digi haltuun -projektissa asumispalveluita käyttäviä ihmisiä rohkaistaan ja opastetaan käyttämään julkisia digipalveluja sekä kehitetään kirjastojen, kansalaisopistojen ja muiden julkisten tahojen tarjoamia yleisiä koulutus- ja neuvontapalveluja kaikille soveltuviksi. Kehittämistyötä tehdään yhdessä asiakkaiden kanssa ja heidän tarpeistaan lähtien.

Projektissa asiakkaiden tueksi koulutetaan digikokemusoppaita, joilla itsellään on kokemusta jostain digipalvelujen käyttöön vaikuttavasta toimintarajoitteesta. Digikokemusoppailla on hyvät digivalmiudet ja vertaisena halu opastaa muita. He toimivat esimerkiksi kirjastojen ja kansalaisopistojen ammattilaisten rinnalla helpottamassa erilaisten oppijoiden osallistumista kursseille ja neuvontaan.

Neuvonta- ja koulutuskokeiluissa osallistujat tutustuvat digimaailman mahdollisuuksiin, oppivat laitteiden ja sovellusten käyttöä, perehtyvät erilaisiin sähköisiin asiointi- ja sosiaalisen median palveluihin ja tietoturvaan sekä oppivat hyödyntämään erilaisia tietoteknisiä apuvälineratkaisuja.

- On mahtavaa päästä toteuttamaan aidosti käyttäjälähtöisiä ja saavutettavia palveluita heidän kanssaan, jotka helposti jäävät digitaalisesta kehityksestä syrjään, iloitsevat projektityöntekjät.

Digi haltuun -projekti toteutetaan yhteistyössä Kansalaisopistojen Liiton (KoLry), ADHD-liiton, A-Kiltojen Liiton, Epilepsialiiton, Mielenterveyden Keskusliiton sekä Kiipulasäätiön kanssa.

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee projektin toteuttamista Veikkauksen tuotoilla.

Projektin kotisivut