-A A +A

Digikaverit rohkaisevat asiakkaitamme digiasioissa

Pe, 25/01/2019 - 10:39
Digi haltuun -hankkeen digikaverit Johanna Manninen ja Tuomas Vahtera ovat pitäneet digituokioita tamperelaisen Aspa-kodin asiakkaille.

Digituokioissa on käyty läpi esimerkiksi internet-yhteyden eri muotoja, Googlen hakupalveluita ja selaimen sivuhistorian tyhjennystä. Lisäksi yhdessä on tutustuttu digiajan apuvälineisiin, kuten kosketusnäyttökynään ja ruudunlukijaan. 

– Toivon, että nämä digituokiot jatkuisivat ja käynnistyisivät muuallakin, sillä monilla on tarve kehittää digitaitojaan. Ja me digikaverit osaamme ja haluamme auttaa, sanoo digikaveri Johanna Manninen.

–Digitaitojen opettelu on tarpeellista ja hyödyllistä, vaikka olen kyllä ihan pihalla edelleenkin, kertoo yksi tuokioihin osallistuneista. –Olisi hyvä, jos jokaisella olisi oma laite, jolla harjoitella, miettii toinen. –Tällöin digitaitojen opettelu olisi syventävämpää ja henkilökohtaisempaa. 

Voinko minäkin saada digikaverin?

Hankkeen vetäjän Susanna Saarvon mukaan digikaverit ovat tehneet valtavan hyvää työtä eri puolella Suomea ja tarve digituokioille on suuri. 

–Digikaveritoimintaa on jo pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen, Turun ja Kymenlaakson alueella. Sen lisäksi digikavereita on käytettävissä Lahdessa, Jyväskylässä ja Karviossa. –Seuraavaksi laajennamme toimintaa Joensuun ja Iisalmen alueelle sekä Lappiin.

Digikaverit voivat tulla opettamaan uusia digijuttuja esimerkiksi asukkaiden yhteistilaan. –Tampereen Aspa-kodin suositut opastustuokiot ovat lähteneet hyvin liikkeelle digikaverien oman työn tuloksena, kehuu Susanna. –Tällaista toimintaa kaipaamme lisää!

–Kehitämme digikaveritoimintaa jatkuvasti ja olemme avoimia uusille kokeiluille, kertoo Susanna. –Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset digikaveria.

Lisätietoa Digi haltuun -hankkeesta ja digikavereista Aspan verkkosivuilta