-A A +A

Digireivit Haminassa: Digi ei ole mörkö vaan kaveri!

To, 20/12/2018 - 14:19
Digi haltuun -hanke järjesti yhdessä Ravimäkiyhdistyksen kanssa digireivit Haminassa palvelukoti Ravimäessä.

–Tapahtuma oli menestys ja asiakkaat saivat ensikosketuksen digitaalisiin laitteisiin hauskan kautta, kertovat hankkeen työntekijät Susanna Saarvo ja Helmi Kallio. –Mikäli joku kiinnostuu järjestämään kanssamme Digireivit omalle paikkakunnalleen, niin ottakaa yhteyttä meihin!

Digireiveissä oli yhteensä kymmenkunta erilaista pistettä, joissa osallistujat pääsivät kehittämään digitaalisia taitojaan digikavereiden avulla. Osallistujat saivat tietoa mm. digiturvasta, sosiaalisesta mediasta, netti-tv:stä ja YouTubesta. Tapahtumassa pääsi myös testaamaan digitaalista muistipeliä ja kuvaamista tabletilla Digi haltuun -hankkeen maskotin Dörkin kanssa sekä kokeilemaan tabletilla digitaalisen värityskirjan värittämistä. 

Koska kyseessä oli nimenomaan digireivit, niin paikalle oli järjestetty pieni discolattia, missä sai toivoa biisejä DJ:ltä. Illemmalla kaikki pääsivät nauttimaan netin kautta paikalla tilatuista pizzoista. Tilaus tehtiin digikaverin avustuksella. Hän näytti samalla kaikille osallistujille kuinka pizzan tilaaminen netin kautta onnistuu. 

Illan päätteeksi pidettiin arpajaiset, johon kaikki saivat osallistua. Pääpalkintoja jaettiin yhteensä neljälle onnelliselle voittajalle ja lohdutuspalkinnon saivat kaikki arpajaisiin osallistuneet henkilöt. Tämän jälkeen viimeisenä ohjelmanumerona tanssittiin Antti Tuiskun Keinutaan-biisin tahtiin.

Tapahtuma sai pääosin innostuneen vastaanoton ja osallistujat kiertelivätkin aktiivisesti pisteeltä toiselle. Heiltä myös kysyttiin arviota siitä, kuinka tyytyväisiä he olivat tapahtumaan ja sen antiin. Vastaukset olivat positiivisia ja monet halusivatkin lisää samankaltaisia tilaisuuksia, joissa pääsisivät kehittämään digitaalisia taitojaan digikavereiden avustaessa.

Lue lisää Digi haltuun -hankkeesta