-A A +A

Ensimmäinen vuosi Aspassa on täyttänyt odotukset

Ke, 13/11/2019 - 13:36
Mervi Rantanen ja Jenna Vertanen ovat työskennelleet nyt vuoden palveluesimiehinä Aspa Palveluissa.
Noin vuosi sitten toimintansa käynnistyneiden Aspa-koti Lumpeen ja Virnan palveluesimiehet muistelivat toiminnan alkuaikoja.

–Eniten yllätti se, miten paljon työtä uuden yksikön aloittaminen ihan tyhjästä teettää, miettii Mervi Rantanen Loimaalta. –Ja miten monipuolista osaamista pitäisi olla. Esimerkiksi rakennusmiehen koulutuksesta ei olisi haittaa, hän naurahtaa.

Jenna Vertanen on ollut aiemminkin perustamassa uutta yksikköä, joten kokemusta alun säädöstä oli jo ennestään. –Tosin rakennukseen liittyvien ylläpitotöiden laajuus on ollut hieman suurempi kuin alun perin arvelin, hän sanoo. 

Sekä Lumme että Virna sijaitsevat vastavalmistuneissa rakennuksissa, Lumme rivitalossa, Virna kerrostalossa.

Tyytyväiset asiakkaat ja rullaava arki

–Aspa on lunastanut alussa olleet odotukseni, kertoo Jenna Vertanen. –Toivoin entistä monipuolisempia työtehtäviä ja sitä, että pääsen tekemään lähiesimiestyötä. Aspa on myös osoittanut olevansa vastuullinen työnantaja, jossa arvostetaan työntekijöitä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, hän kehuu. 

Mervi Rantanen arvostaa sitä, että sai aloittaa kaiken puhtaalta pöydältä ja valita itse esimerkiksi oman työtiiminsä. –Meillä on mahtava henkilökunta, johon olen voinut luottaa tiukan paikan tullen ja he hoitavat työnsä erittäin hyvin. Meillä on tosi hyvä ja innostava työilmapiiri ja meillä nauretaan paljon. –Aspan arvot ovat juuri sitä, mitä sosiaali- ja terveysalalla tarvitaan ja ne ovat lähellä myös omaa arvomaailmaani

Lumpeessa on syntynyt vuoden aikana paljon uusia oivalluksia, työtapoja, tuttavuuksia ja mahdollisuuksia. Myös Lumpeen asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. –Meillä on kerhotoimintaa, käymme tapahtumissa ja välillä ihan vaan löhöillään. Ensimmäinen vuosi on monessa asiassa aikamoista opettelua ja ensi vuonna Lumpeessa panostetaan yksityiskohtiin ja perusrutiinien hiomiseen.

Virnaan on tullut koko vuoden ajan uusia asiakkaita, mikä muuttaa talon arkea. Alun perin palvelua tarjottiin vain mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, mutta vuoden aikana lupa saatiin myös vammaisten ihmisten asumispalveluiden tuottoon. 

–Yhteisö on alkanut pikkuhiljaa muodostua tiiviimmäksi, kun olemme oppineet tuntemaan toisiamme paremmin, kertoo Jenna Vertanen. Olemme tehneet paljon kivoja asioita yhdessä, kuten käyneet Saipan peleissä ja retkillä. Asiakkaamme ovat päässeet elämään oman näköistä arkeaan.

Lue lisää Aspa-koti Lumpeesta ja tutustu Lumpeen arkeen Instagramissa

Lue lisää Aspa-koti Virnasta ja tutustu Virnan arkeen Instagramissa

Meillä puhutaan

Meille tärkeitä ovat tyytyväiset asiakkaat ja hyvinvoivat työntekijät. Siksi haluamme, että meillä puhutaan. Julkaisimme, mitä asiakkaamme ja henkilöstömme ovat meistä mieltä.

Lue saamiamme palautteita