-A A +A

Kaipaatko mielekästä tekemistä vapaa-ajallesi?

Pe, 10/05/2019 - 12:30
Kiitos kokemustoimijoille ja Osku Mediatalon porukalle Haminaan ideoista visuaalisen ilmeen pohjaksi! Lopullisen ilmeen toteutti Aspa-säätiön viestintäassistentti Samuli Sirkiä.
Aloitimme uuden Mielekäs-toiminnan, jossa viritetään asumispalvelujen asiakkaille mielekästä toimintaa ja saatetaan yhteen samasta asiasta kiinnostuneita ihmisiä.

Mielekkäästä voi esimerkiksi löytää uuden harrastuksen, vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin tai tarjota kaverille vertaistukea. 

–Voimme esimerkiksi järjestää vertaisohjaajakoulutusta ja käynnistää vertaisryhmiä, auttaa taidenäyttelyn järjestämisessä tai liikuntaharrastuksen löytymisessä, etsiä kansalaisopistosta mielenkiinnon kohteisiin sopivaa kurssitarjontaa, mahdollisuuksia on monia, kertovat hankkeen työntekijät.

Miten mukaan?

–Jos toiminta kiinnostaa, meidät voi kutsua paikan päälle pitämään infon, jossa kartoitamme osallistujien mielenkiinnon kohteita ja mahdollisuuksia toteuttaa niitä kyseisellä paikkakunnalla, kertoo Aspa-säätiön kehittämispäällikkö Päivi Huuskonen

Samoista asioista kiinnostuneista ihmisistä muodostuu Mielekäs-ryhmiä, joita autamme toiminnan käynnistämisessä. Toiminta voi olla porukasta riippuen joko kotona tapahtuvaa tekemistä tai kodin ulkopuolisten mahdollisuuksien hyödyntämistä. 

–Me emme itse ohjaa ryhmiä, vaan autamme niiden syntymisessä ja toiminnan järjestämisessä. –Tavoitteena on löytää toiminnoille tukea ja yhteistyökumppaneita esimerkiksi paikallisista järjestöistä, kansalaisopistoista ja nuorisotyöstä. Emme tee harrastuskokeiluja, joihin osallistujilla ei kokeilun jälkeen olisi varaa.

Esimerkiksi Kotkassa on jo käynnistynyt kaikille avoin kerhotoiminta, jossa askarrellaan sekä pelataan lauta- ja roolipelejä. Toimintaa ohjaavat paikalliset asumispalveluita käyttävät henkilöt. Lisäksi vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet asukkaat pääsevät kokeilemaan vapaaehtoistyön tekemistä vapaaehtoistyo.fi-palvelun kautta. Mikäli kokemukset vapaaehtoistyön tekemisestä ovat positiivisia, kokeilemme sitä myös muilla paikkakunnilla.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä osallisuuskoordinaattori Maija-Kaisa Pitkäseen ja tulemme kertomaan lisää!

Lue lisää Mielekäs-toiminnasta