-A A +A

Kuka voi saada Aspa-säätiön vuokra-asunnon?

To, 28/03/2019 - 07:39
Aspa-säätiö vuokraa asuntoja itsenäisessä asumisessa tukea tarvitseville, erilaisia mielenterveyden ongelmia kohdanneille henkilöille sekä eri tavoin vammaisille ihmisille. Asuntoa voi hakea 18-65-vuotias henkilö.

Ennen asunnon hakemista sinulla pitää olla tieto siitä, mistä tukipalvelut asumiseesi saat. Sovi tukipalveluistasi sosiaalityöntekijän kanssa.

Asunnon hakijat pisteytetään asunnon tarpeen kiireellisyyden perusteella ja kaikista kiireellisimmässä tarpeessa olevat menevät jonon kärkeen. Kiireellisyyskriteereitä ovat mm.

  • asunnottomuus
  • sairaalasta kotiuttaminen 
  • muutto paikkakunnalle, josta on saanut työ- tai opiskelupaikan.

Mahdollisuutesi saada asunto kasvaa, jos olet valmis ottamaan asunnon mistä tahansa kaupunginosasta haluamaltasi paikkakunnalta tai useammalta paikkakunnalta.

Täytäthän hakemuksen huolellisesti. Välttämättömiä tietoja asuntohakemuksessa ovat

  • voimassa olevat yhteystiedot
  • vamma tai sairaus, joka oikeuttaa tukiasunnon saamiseen
  • asunnon tarpeen kiireellisyys
  • asumisen tukipalvelujen antaja yhteystietoineen (tuen asumiseen voi tarjota esimerkiksi henkilökohtainen avustaja, tukihenkilö, omaishoitaja, kunnan sosiaalipalvelut, kotihoito tai palveluntuottaja, kuten esimerkiksi Aspa Palvelut.)

Täytä asuntohakemus verkossa

Hakemus on voimassa kuusi kuukautta. Olemme hakijaan yhteydessä heti, mikäli sopivaa asuntoa voidaan tarjota. Vuokrasopimus tehdään pääsääntöisesti toistaiseksi voimassa olevana. Määräaikainen vuokrasopimus tehdään silloin, jos hakijalla on ollut esimerkiksi merkittäviä vuokranmaksuun liittyviä ongelmia tai häätöjä.  

Lisätietoja Aspa-säätiön vuokra-asunnoista antaa kiinteistöpäällikkö Satu Lehtinen, satu.lehtinen@aspa.fi tai p. 040 674 8448.