-A A +A

Kuuluuko rakkaus myös arjessa apua tarvitsevalle?

Ma, 01/06/2020 - 16:12
Jutta ja Mikko (ylhäällä), Jaakko ja Susanna (vas. alhaalla) ja Jaana ja Aimo (oik. alhaalla) ovat mukana Rakkaus kuuluu -kaikille kampanjassa.
Jokaisella meistä on oikeus rakastaa ja rakastua, ilmaista itseään seksuaalisesti ja solmia ihmissuhteita. Kolme Aspan toiminnassa mukana olevaa pariskuntaa kertoo oman parisuhteensa kiemuroista Facebookissa kesäkuussa.

Rakkautta yli esteiden 8.-11.6.

 

 

Jutta ja Mikko ovat olleet yhdessä seitsemän vuotta. Pari tahtoo kertoa, kuinka kaikki alkoi, milloin häitä tanssittiin ja kuinka yhteen muuttaminen järjestyi. Kaiken mahdollistamisesta Mikko kiittää Juttaa: "Mä oon sitä mieltä, että noi muutokset on sujuneet tosi hyvin, tuon jääräpäisen vaimoni takia".

Jutta ja Mikko treffi-livessä torstaina 11.6. klo 18.00.

Sallittu rakkaus 15.-18.6.

 

 

Jaana ja Aimo ovat olleet yhdessä 33 vuotta, mutta saaneet asua yhdessä vasta 5 vuotta. Lievästi kehitysvammainen pari on kohdannut monenlaista vastarintaa ja ennakkoluuloja, mutta rakkaus on voittanut aina. ”Kielletty rakkaus” -sarjastakin tutut Jaana ja Aimo kertovat arjestaan ja muistelevat yhteisiä hetkiä vuosien varrelta.

Jaana ja Aimo treffi-livessä torstaina 18.6. klo 18.00.

Rakkaus toimii myös etänä 22.-25.6.

 

 

Susannan ja Jaakon suhde syveni tuttavuudesta rakkaudeksi. He ovat olleet yhdessä kaksi vuotta. Pariskunta asuu toistaiseksi eri osoitteissa, Jaakko Kuopiossa ja Susanna Jyväskylässä. Toisen huomioiminen on pariskunnan mukaan yksi parisuhteen tärkeimmistä asioista. Vammaisuus ei ole vaikuttanut suhteeseen, vaan pari kokee, että rakkaus on samanlaista kuin muillakin, ja suhteessa samat ongelmat ja ilonaiheet kuin toisillakin.

Susanna ja Jaakko treffi-livessä torstaina 25.6. klo 18.00. 

Järjestimme viime syksynä asumispalveluiden käyttäjille treffi-iltamat Lahdessa ja Jyväskylässä. Tapahtuma syntyi palveluiden käyttäjien kaipuusta rakkauteen sekä tarpeesta löytää elämänkumppani tai uusi ystävä. Nyt treffit vietiin verkkoon, koska suosittua tapahtumaa ei juuri nyt voida järjestää fyysisesti.

Käy tykkäämässä Mielekkään Facebook-sivusta, niin pääset seuraamaan näiden rohkeiden pariskuntien elämää.

Treffi-liven järjestävät Aspa-säätiön Mielekäs-toiminta ja Voimaa seksuaalisuudesta -hanke.