Loimaalle rakennetaan uusi Aspa-koti | Aspa
-A A +A

Loimaalle rakennetaan uusi Aspa-koti

Ke, 07/02/2018 - 09:03
Aspa Palvelut on valittu kehitysvammaisille ihmisille tarkoitettujen uusien asuntojen rakennuttajaksi ja palveluntuottajaksi Loimaalle.

Vuoden lopussa valmistuva Aspa-koti tarjoaa tuettua asumista, palveluasumista ja tehostettua palveluasumista Loimaalla ja lähikunnissa asuville kehitysvammaisille ihmisille. Aspa Palvelut välivuokraa valmistuvat asunnot tuleville asukkaille.

– Odotamme innolla uuden Aspa-kodin avaamista ja asiakkaiden arjen tukemista Loimaalla, iloitsee Aspa Palvelujen myynti- ja hankejohtaja Jukka Ahvonen.

Keskustan tuntumaan rakennetaan Aspa-koti, jossa on asuntoja sekä kevyempää tukea että ympärivuorokautista tukea tarvitseville. Kumppaniksi rakentamiseen on valittu Leimarakentajat.

Yleisesteettömät asunnot ovat noin 30 neliön kokoisia ja niissä on omat kylpyhuoneet ja keittiöt. Vahvempaa tukea tarjoavassa isommassa rivitalossa on palveluntuottajan tilojen lisäksi yhteistilat asukkaille. Rakennuksia ympäröi monipuolinen piha-alue, jonka suunnittelussa on huomioitu asukkaiden tarpeita.

– Olemme käyneet asuntojen rakennussuunnitelmia läpi yhdessä arkkitehdin, tulevien asukkaiden ja Loimaan kaupungin työntekijöiden kanssa, kertoo Ahvonen.

Osa asukkaista muuttaa uusiin asuntoihin suoraan lapsuudenkodistaan ja osa muuttaa kiinteistöistä, jotka eivät vastaa enää tämän päivän vaatimuksia.

– Tarve uusille asunnoille on kova, odotamme niiden valmistumista kovasti, kertoo Loimaan sosiaali- ja terveysjohtaja Jaakko Kaunisto

Rakennushanke on otettu tulevien asukkaiden ja omaisten parissa hyvin vastaan. 

– Innokkaimmat ovat olleet jo muuttolaatikoita pakkaamassa, vähän on joutunut toppuuttelemaan, naurahtaa Kaunisto.