-A A +A

Lupa olla upea -kampanja kysyy, kuka on viehättävä

To, 11/04/2019 - 16:10
Jokaisella on lupa olla upea – kaikille se ei ole yhtä helppoa. Kuka määrittelee, mikä on kaunista?

Voivatko vammaiset ihmiset olla kauniita ja vetovoimaisia? Mitä on kauneus? Miksei mediassa näy enemmän tavallisia erityisiä ihmisiä? Lupa olla upea -kampanja haluaa pureutua näihin kysymyksiin ja nostaa esille meidän kaikkien tarvetta tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hanke, Uhana Design, studio Simelius simelius ja stailisti Meri Milash järjestävät 16.4. Raisiossa editorial-kuvaukset. Kuvauksia tähdittävät kolme erilaista valokuvamallia.

Juuli (Helsingistä): ”Minun vammani eivät ole näkyviä, joten usein on tunne, että minun pitäisi pystyä olemaan yhtä normaali kuin muutkin. Kehossani on kipuja, arpia ja heikkouksia, joiden vuoksi minun on vaikea pitää itseäni kauniina.”

Merja (Vääksystä): ”Olen mielissäni mahdollisuudesta olla huippumalli yhden päivän ajan. Pidän hiustenlaitosta, ihonhoitotuotteista ja vaatteista. Käyn kihlattuni kanssa shoppailemassa ja seuraan aikaani. Liikun pyörätuolilla.”

Jaana (Sysmästä): ”Haluan olla mukana. Kampanja on hyvä ja se kiinnostaa minua! Minulla on kehitysvamma.”

Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hanke vahvistaa vammaisten ihmisten ja mielenterveyskuntoutujien valmiuksia ilmaista omia seksuaalisia tarpeitaan ja toiveitaan. Asumisen palveluissa tämä voi tarkoittaa mm. sitä, että asukkaalla on henkilö, jolle hän uskaltaa puhua luottamuksellisesti. Asukas saa pukeutua niin kuin itse haluaa. Työntekijät avustavat hiustenlaitossa ja meikkaamisessa, ja kannustavat solmimaan uusia ihmissuhteita. Suhde-elämää tai yökyläilyjä ei rajoiteta. Onhan kyse aikuisista ihmisitä, joilla on itsemääräämisoikeus.

Uhana Design on vuonna 2012 perustettu designyritys Tampereelta. Uhana valmistaa vaatteita, jotka tuovat iloa arkeen ja kantajalleen itsevarman olon.

Uhanaa ja Voimaa seksuaalisuudesta -hanketta yhdistävät punaiset huulet, joiden Speak to me - ja #lupapuhua-ajatukset viestivät nähdyksi ja kuulluksi tulemisen tärkeydestä.

Lisätietoja kampanjasta antaa Aspa-säätiön hanketyöntekijä Sanna Niemi, p. 040 663 0144.

Voimaa seksuaalisuudesta -hanke