-A A +A

Myy asuntosi Aspa-säätiölle ja tarjoa koti mielenterveyskuntoutujalle

Ti, 12/11/2019 - 15:03
Onko sinulla myynnissä yksiö tai pieni kaksio? Aspa-säätiö ostaa yksityisasuntoja ja vuokraa niitä esimerkiksi mielenterveysongelmista kärsiville ja muille, joiden on vaikeaa itse saada markkinoilta vuokra-asuntoa.

Ostamme ja välivuokraamme asiakkaillemme jatkuvasti asuntoja erityisesti kasvukeskuksista. Asuntomme sijaitsevat tavallisissa kerrostaloissa lähellä julkisia palveluita ja hyviä kulkuyhteyksiä. Myymällä oman asuntosi meille voit tehdä hyvää eli tarjota mahdollisuuden omaan kotiin henkilölle, joka ei sitä muuten saisi. Aspa-säätiöllä on tällä hetkellä reilut 1200 asuntoa eri puolilla Suomea.

–Ostamme mielellämme asuntoja suoraan yksityishenkilöiltä ja kuolinpesiltä, kertoo kiinteistöjohtaja Satu Lehtinen Aspa-säätiöstä. –Myymällä asuntosi suoraan meille säästyt välityspalkkion maksamiselta ja autat asiakastamme saamaan uuden kodin. Maksamme asunnostasi markkinahinnan, mutta asukkaidemme vuokrat ovat kohtuuhintaisia. ­­­

Vuokralaisemme pystyvät asumaan asunnossa asumistuen turvin. Emme tavoittele vuokratuottoa, vaan haluamme mahdollistaa kohtuuhintaisen asumisen ja itsenäisen elämän omassa kodissa.


Ammattimaista ja avointa toimintaa

–Minulla oli julkisesti myynnissä asunto, jonka vuoksi Aspa-säätiö otti yhteyttä. Kaupanteko toimi vähintäänkin yhtä ammattimaisesti kuin välittäjien kanssa. Tekeminen oli läpinäkyvämpää puolin ja toisin, peli oli avointa ja selkeää. Molemmat osapuolet tiesivät missä mennään, kertoo järvenpääläinen Sakari Peltonen.

Peltosen ja Aspa-säätiön kaupanteossa kysyntä ja tarjonta todella kohtasivat. Peltosella oli myynnissä kaksi asuntoa ja yhteistyön tuloksena hän päätyi myymään Aspa-säätiölle kolme asuntoa.

–Kun toimitaan avoimesti ja reilusti, näin voi tapahtua. Yhteistyö oli helppoa ja asiantuntevaa, Peltonen toteaa tyytyväisenä.

Aspa-säätiö auttaa asunnon myyjää niissä asioissa, joissa omaa osaamista ei välttämättä ole.


Onnistuneen kaupan lisäksi myyjä voi tehdä hyvää

Oma asunto myydään usein taloudellisista lähtökohdista, ei niinkään sosiaalisin perustein. Aspa-säätiön kanssa asioidessa on mahdollisuus saada omasta asunnosta markkinahinta ja apua kaupantekoprosessissa, mutta tämän lisäksi myyjä saa mahdollisuuden tarjota oman kodin esimerkiksi mielenterveyskuntoutujalle, jolla ei muutoin olisi siihen mahdollisuuksia.

Uusi koti pystytään tarjoamaan vuosittain noin 200 asukkaalle. Aspa-säätiö tukee vuokralaisia asumiseen liittyvissä haasteissa, jotta asuminen sujuisi mahdollisimman hyvin.

Jos olet kiinnostunut myymään tai vuokraamaan asuntosi meille, ota yhteyttä kiinteistöjohtaja Satu Lehtiseen,
p. 040 674 8448 tai satu.lehtinen@aspa.fi.