-A A +A

Paransimme Aspan verkkosivujen saavutettavuutta

Pe, 23/08/2019 - 12:52
Hyvä saavutettavuus on tärkeää ihmisille, joilla on haasteita verkkopalvelujen ja laitteiden käytössä. Tavoitteenamme on palvella paremmin kaikkia verkkosivuillamme vierailevia. Siksi olemme tehneet joitakin parannuksia verkkosivujemme saavutettavuuteen.

Jatkamme parannustöitä tarpeen mukaan ja siksi otammekin mielellämme vastaan palautetta sivujemme toimivuudesta ja mahdollisista ongelmakohdista. Lähetä palautteesi viestintäämme alla olevalla yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse viestinta@aspa.fi.

Sivuillamme on korjattu muun muassa seuraavat havaitut puutteet, jotta ne vastaisivat paremmin WCAG 2.0 AA-tason vaatimuksia:

  • Sivustolle on lisätty puuttuvia tekstivastineita, jotta tekstinlukijat näkevät paremmin mm. kuvien sisältöjä sekä lomakkeiden nimiöitä.
  • Sivuston tekstien kontrastia on lisätty WCAG-standardin mukaisesti vähintään 4.5:1 kontrastisuhteeseen taustaan nähden.
  • Näppäimistönavigaatiota on parannettu mm. selkeyttämällä aktiivisen elementin korostusta sekä menu-rakenteen selausta.
  • Linkkien korostusta parannettu värisokeille mm. alleviivauksella.
  • Sivurakenne on korjattu validiksi HTML5-koodiksi. Esimerkiksi puuttuvat päätöstagit voivat aiheuttaa ongelmia eri selaimilla tai ruudunlukijoilla.
  • Sivustolta on poistettu skaalauksen selaimessa estävä meta-tagi.
Kirjoita tähän kenttään, mikäli huomaat, että jokin asia sivuillamme ei toimi, et löydä etsimääsi tai sinulla on vaikeuksia käyttää sivujamme.
Anna tarvittaessa yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun yhteydessä.