-A A +A

Selvitämme, miten koronaepidemia vaikutti nuoriin Itä-Suomen alueella

Ke, 17/06/2020 - 08:23
Omat avaimet -toiminta selvittää, miten koronaepidemia vaikutti tukea tarvitseviin nuoriin aikuisiin ja heidän tukipalveluihinsa Etelä-Savon, Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Ylä-Savon alueella. Lisäksi selvitämme epidemian aiheuttamia ongelmia ja niistä selviytymistä.

– Haluamme auttaa toiminta-alueemme 18-35-vuotiaita nuoria aikuisia ja nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia palaamaan arkeen koronaepidemian jälkeen, kertoo Omat avaimet -toiminnan kehittämissuunnittelija Anne Kukkonen. – Haluamme myös tietää, ovatko nuoret saaneet kriisin aikana tarvitsemiaan tukipalveluja ja jos, niin mistä ja millaista tukea he ovat saaneet.

Toinen kyselyistä on suunnattu nuorille aikuisille ja toinen nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Vastata voi 16.8.2020 asti. Vastaamalla olet mukana parantamassa nuorten aikuisten selviytymistä koronaepidemiasta ja luomassa hyvinvoinnin edellytyksiä tulevaisuuteen.

– Kyselyn kautta saamme evästyksiä, miten palveluja tulisi yhteiskehittää sekä tietoa siitä, miten voimme tunnistaa, lieventää ja ratkaista kriisin aiheuttamia ongelmia.

Kyselyn tulokset raportoidaan alkusyksystä ja ne annetaan Omien avainten toiminta-alueella sijaitsevien kuntien ja sote-alueiden käyttöön, jotta niitä voi hyödyntää palvelujen kehittämiseen.

– Toivomme, että mahdollisimman moni nuori ja nuorten kanssa työskentelevä ammattilainen Etelä-Savon, Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Ylä-Savon alueella vastaa kyselyihin ja kyselylinkkejä saa mielellään jakaa. – Mitä suurempi vastausprosentti, sitä suuremmat mahdollisuudet meillä kaikilla on saada tärkeää tietoa nuorten aikuisten palvelujen tilasta ja tarpeesta.

Kyselyt ovat auki 16.8.2020 saakka.

Vastaa nuorten aikuisten kyselyyn

Vastaa ammattilaisten kyselyyn

Tutustu Omat avaimet -toimintaan

Omat avaimet vahvistaa arjessaan tukea tarvitsevien nuorten ja työikäisten hyvinvointia, voimavaroja sekä itsenäisen elämän valmiuksia voimavaravalmennuksen ja kokemustoimijuuden avulla. Lue lisää Omat avaimet -toiminnasta