-A A +A

Villa Huvin asukkaille etsitään uusia palveluratkaisuja henkilöstöpulan vuoksi

Ma, 29/04/2019 - 12:57
Villa Huvi tarjoaa ryhmämuotoista asumispalvelua 15 vaikeasti kehitysvammaiselle nuorelle. Palvelun järjestämisestä vastaa Espoon kaupunki ja palveluntuottajana toimii 26.5.2019 alkaen Aspa Palvelut.

Henkilöstön rekrytointi Villa Huviin on osoittautunut erittäin vaikeaksi. Aspa Palvelut on saanut toistaiseksi rekrytoitua kolmanneksen Villa Huvissa tarvittavista 27 työntekijästä. Espoon kaupunki ei pysty osoittamaan enempää työntekijöitä Villa Huviin, eikä heitä ole toistaiseksi onnistuttu rekrytoimaan myöskään henkilöstövuokrausyritysten kautta.

Espoon kaupunki on pyytänyt Villa Huvin asukkaiden omaisia harkitsemaan, olisiko asukkaan mahdollista muuttaa Villa Huvista toiseen asumisyksikköön tai tilapäisesti perheensä luokse, jolloin palvelua järjestetään kotiin. Mikäli henkilöstöä ei saada riittävästi 26.5.2019 mennessä, Villa Huvissa ei ole mahdollista tarjota palveluja kaikille asukkaille. Espoon kaupunki kartoittaa nyt kullekin asukkaalle parhaiten soveltuvia vaihtoehtoja. Omaisille järjestetään myös yhteinen keskustelutilaisuus.

– Olemme erittäin pahoillamme, että hyvästä yhteisestä valmistelusta ja suuresta panostuksesta huolimatta emme todennäköisesti voi toteuttaa palveluja suunnitellusti, sanoo Espoon vammaispalvelupäällikkö Anu Autio.

– Pääkaupunkiseudun rekrytointitilanne on kokonaisuudessaan erittäin huolestuttava. Valitettavasti kaikesta hyvästä valmistelusta huolimatta olemme tässä tilanteessa tällä hetkellä. Tarvitsemme Villa Huviin moniammatillista osaamista ja uusia aspalaisia ja jatkamme rekrytointia aktiivisesti, kertoo Aspa Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Johanna Nyström.

Aspa-koti Villa Huvin avoimet työpaikat

Lisätiedot:

Johanna Nyström, toimitusjohtaja, Aspa Palvelut, p. 045 6546020
Seija Milonoff, varatoimitusjohtaja, Aspa Palvelut, p. 040 830 1208