Vuokralaisemme ovat tyytyväisiä asuntoihinsa | Aspa
-A A +A

Vuokralaisemme ovat tyytyväisiä asuntoihinsa

Ke, 27/06/2018 - 11:02
Valtaosa haastatelluista on erittäin tyytyväisiä asuntoonsa ja asumiseensa, selviää Aspa-säätiön kesäkuussa toteuttamasta asukastyytyväisyyskyselystä, jossa tukiasuntojen vuokralaisilta kerättiin ensimmäisen kerran systemaattisesti palautetta.

Kyselyn tuloksissa näkyy Aspan tapa toimia, eli se, että tuleva asukas pääsee vaikuttamaan hänelle vuokrattavan asunnon hankintaan. Tällöin asunto myös vastaa hänen tarpeisiinsa ja se näkyy tyytyväisyytenä asumiseen.

– Meille on tärkeää tietää, miten asukkaamme viihtyvät asunnoissaan, miten heitä palvellaan ja miten heillä menee, kertoo kyselyä koordinoinut tietopalvelupäällikkö Lea Haikala Aspa-säätiöstä. 

Kysyttäessä vuokralaisten tyytyväisyyttä asunnon eri ominaisuuksiin, kaikkien vastausten keskiarvoksi tuli 1,7 (asteikolla 1-5, jossa 1=paras, 5=heikoin). Erityisen tyytyväisiä vuokralaiset ovat asuntonsa sijaintiin. 

Vapaissa vastauksissa korostuu se, miten suuri merkitys omalla kodilla on. On tärkeää, että kodin lähellä on tarvittavat palvelut, oma rauha ja siellä saa tehdä juuri sitä, mitä itse haluaa. Haikalan mukaan ilahduttavaa tuloksissa on myös se, että vastaajat kertovat saavansa riittävästi apua ja tukea arkeensa silloin, kun he sitä tarvitsevat. 

Kysely toteutettiin haastattelemalla puhelimitse 63 eri puolella Suomea asuvaa vuokralaista. Vastaajien kesken arvottiin kolme 35 euron arvoista S-ryhmän lahjakorttia. Lahjakortin voittivat Jenni, Outi ja Alma.

Lue lisää Aspan asunnoista