-A A +A

Aspa-koti Härmänranta

To, 17/03/2016 - 10:44
Aspa-koti Härmänranta

Tarjoaa tuettua asumista, palveluasumista ja tehostettua palveluasumista eri tavoin vammaisille asiakkaille sekä tukee ikäihmisiä kotona pärjäämisessä.

  • Kalastamassa laiturilla kesäpäivänä.
  • Aspa-koti Härmänrannan porukka kesäisenä päivänä markkinoilla.
  • Nainen koristelee suklaakakkua banaanin siivuilla.
  • Aspa-koti Härmänrannan porukka skoolaa uudelle vuodelle.
  • Kaunis koriste-asetelma Aspa-koti Härmänrannan sisäänkäynnin edessä.
  • Aspa-koti Härmänranta, kuva rakennuksesta talvella. Etualalla lintulauta.

Kauhavalla sijaitseva Aspa-koti Härmänranta tarjoaa yksilöllistä tuettua asumistapalveluasumista ja tehostettua palveluasumista eri tavalla vammaisille henkilöille. Asiakkainamme on myös ikäihmisiä, jotka tarvitsevat tukea omassa kodissa pärjäämisessä.

Jokainen asiakkaamme elää oman näköistään elämää. Emme tarjoa vain perushoitoa, vaan tuemme asiakasta hänen arjessaan kokonaisvaltaisesti ja huomioimme kaikkien omat toiveet, voimavarat ja vahvuudet. Kohtaamme asiakkaamme tasavertaisesti, kunnioitamme heidän päätöksiään emmekä asetu kenenkään ylä- tai alapuolelle. 

Asiakkaalla on kerran viikossa niin sanottu kotipäivä. Kotipäivänä käymme esimerkiksi yhdessä kaupassa, laitamme asiakkaan kotona yhdessä hänen toivomaansa ruokaa tai tuemme harrastukseen osallistumista.

Jokaisella on oma koti

Jokaisella asiakkaalla on oma koti, jossa hän voi toteuttaa itselleen tärkeitä asioita.

Aspa-koti Härmänrannassa on yhteensä kymmenen asuntoa. Kuusi tehostettuun palveluasumiseen tarkoitettua asuntoa sijaitsee samassa rakennuksessa kuin Härmänrannan viihtyisät yhteistilat. Asunnot ovat noin 40 neliön kokoisia yksiötä ja niissä jokaisessa on oma tupakeittiö ja kylpyhuone. Kaikissa asunnoissa on myös oma uloskäynti.

Asiakkaiden käytössä on yhteinen ruokailu- ja oleskelutila sekä sauna ja kodinhoitohuone, jossa on pyykinpesumahdollisuus. Pihalla on viihtyisä, katettu terassi.

Tehostetussa palveluasumisessa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. 

Tuetun asumisen ja palveluasumisen asiakkaat asuvat Härmänrannan pihapiirissä sijaitsevassa rivitalossa. He saavat tarvittaessa yöaikaan apua turvarannekehälytyksellä.

Tarjoamme ikäihmisille tukea heidän omiin koteihinsa

Kotipalvelussa tuemme Kauhavalla asuvia ikäihmisiä pärjäämään omissa kodeissaan mahdollisimman itsenäisesti. Työntekijämme käyvät sovitusti heidän kotonaan ja varmistavat arjen sujumisen. Tarjoamme esimerkiksi asiointiapua, lääkkeiden jakoa, ulkoiluapua, saattajaa lääkärikäynneille, verenpaineen ja verensokerin mittausta, sekä niissä avustamista ja apteekkikäyntejä yms.

Itsenäistä asumista varmistava kotipalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tukea alentuneen toimintakyvyn vuoksi. Palvelua on mahdollista saada klo 8-18 tai tarpeen mukaan. 

Sijainti kartalla: 
Yhteystiedot: 

Palveluesimies
Minna Mäntylä
minna.mantyla@aspa.fi
040 502 1341

Vastaava asumipalvelutyöntekijä
Kati Kaikkonen-Hakala 
044 759 6509

Aspa-koti Härmänranta
Mummankuja 7 A 6
62300 Härmä
045 657 9049
alaharma@aspa.fi