-A A +A

Aspa-koti Kotiharju

Ke, 16/03/2016 - 12:15
Aspa-koti Kotiharju

Tarjoaa tuettua asumista, palveluasumista ja tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille henkilöille.

  • Aspa-koti Kotiharju Valtimolla on punainen, kaksikerroksinen rakennus.
  • Kotiharjun yhteisessä olohuoneessa lauletaan karaokea.
  • Lepohetki yhteisessä olohuoneessa. Toinen mies torkkuu sohvalla, toinen lattialla.
  • Mies vaivaa taikinaa.
  • Aspa-koti Kotiharjun yhteinen keittiö ja olohuone.
  • Aspa-koti Kotiharjussa on 12 yksiötä. Jokaisessa asunnossa on oma minikeittiö.

Nurmeksessa sijaitseva Aspa-koti Kotiharju tarjoaa yksilöllistä tuettua asumista, palveluasumista ja tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille henkilöille.

Jokainen asiakkaamme elää omannäköistään elämää. Tuemme asiakasta kokonaisvaltaisesti hänen arjessaan ja huomioimme jokaisen toiveet, voimavarat ja vahvuudet. Kohtaamme asiakkaat tasavertaisesti, kunnioitamme heidän päätöksiään, emmekä asetu kenenkään ylä- tai alapuolelle.

Jokaisella on oikea koti

Aspa-koti Kotiharju sijaitsee Valtimon keskustassa palvelujen välittömässä läheisyydessä. Vuonna 2018 valmistuneessa pienkerrostalossa on 12 asuntoa. Tehostettuun palveluasumiseen tarkoitetut seitsemän asuntoa sijaitsevat yläkerrassa ja viisi palveluasumiseen tarkoitettua asuntoa alakerrassa.

Asunnot ovat kooltaan 35,5-40 neliön kokoisia yksiöitä. Jokaisessa asunnossa on oma minikeittiö ja kylpyhuone sekä joko lasitettu parveke tai terassi.

Asukkaiden yhteisessä käytössä on yläkerrassa sijaitseva ruoka- ja oleskelutila sekä alakerrassa sijaitsevat kerhohuone, saunatilat ja pyykkitupa.

Aspa-koti Kotiharjun henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Palveluasumisen asiakkaat saavat tarvittaessa apua turvarannekehälytyksellä.

Tuettua asumista omiin koteihin

Tuetun asumisen asiakkaat asuvat omissa kodeissaan ja heille on tarjolla tuetun asumisen palveluita arkisin klo 8.00-16.00. Iltaisin ja viikonloppuisin asiakkaat voivat tarvittaessa soittaa Aspa-koti Kotiharjun työntekijälle.

Ammattitaitoinen henkilöstö

Aspa-koti Kotiharjussa työskentelee lähihoitajia ja sosionomeja, joilla on kehitysvamma- ja mielenterveystyön erityisosaamista. Meille tärkeää on asiakaslähtöinen ja henkilökeskeinen työskentelytapa ja kunnioitamme asiakkaidemme itsemääräämisoikeutta.

Sijainti kartalla: 
Yhteystiedot: 
Palveluesimies
Aila Ovaskainen
 
Aspa-koti Kotiharju
Sepänkatu 7
75700 Valtimo
040 524 9795