-A A +A

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen avustaja auttaa arkisissa toimissa, jotka ihminen tekisi itse, mutta ei niistä vammansa tai sairautensa vuoksi selviä.

Apu voi olla esimerkiksi kodinhoidossa, raha-asioissa, opiskelussa, harrastuksissa tai vapaa-ajan vietossa avustamista. Asiakas määrittelee avustajan tehtävät: missä, milloin ja miten hän haluaa henkilökohtaista apua ja kuka häntä avustaa. Henkilökohtaisten avustajien työnantaja on Aspa Palvelut. 

Monet kunnat myöntävät henkilökohtaisen avun palveluun palvelusetelin - lue lisää palvelusetelistä.

Henkilökohtainen avustaja mahdollistaa vaikeavammaiselle ihmiselle itsenäisen elämän. Lue lisää Assistentti.infosta, joka keskittyy henkilökohtaisen avun kehittämiseen. 

− Apu voi olla vaikka harrastuksiin, kuten teatteriin, jäähalliin ja kokouksiin menoa, kaupassakäynnissä tai siivoamisessa auttamista.

Lisätietoa

Lisätietoa henkilökohtaisen avun palvelusta saat henkilökohtaista apua tarjoavista Aspa-kodeista sekä osoitteesta palvelut@aspa.fi tai soittamalla Aspan ilmaiseen palvelunumeroon 0800 302 003. Palveluneuvonta vastaa arkisin klo 9-15. Voit myös ottaa yhteyttä palautelomakkeemme kautta.

Aspan toiminta perustuu vahvoihin arvoihin – ihmisen kunnioittamiseen, luotettavuuteen ja asiantuntijuuteen. Henkilökeskeinen toimintatapa, asiakkaan osallisuus ja hänen tahtonsa kuuleminen toteutuvat kaikissa palveluissamme. Asiakkaat osallistuvat palvelujen kehittämiseen mm. asukaskokousten, asiakastyytyväisyyskyselyn ja vertaisarvioinnin avulla.