Henkilökohtainen apu | Aspa
-A A +A

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen apu on tarkoitettu arkisiin toimiin, jotka avustettava ihminen tekisi itse, mutta ei niistä vammansa tai sairautensa vuoksi selviä. Apu voi olla esimerkiksi kodinhoidossa, raha-asioissa, opiskelussa, harrastuksissa tai vapaa-ajan vietossa avustamista. Asiakas määrittelee avustajan tehtävät: missä, milloin ja miten hän haluaa henkilökohtaista apua ja kuka häntä avustaa. Henkilökohtaisten avustajien työnantaja on Aspa Palvelut. 

Monet kunnat myöntävät henkilökohtaisen avun palveluun palvelusetelin - lue lisää.

Henkilökohtainen apu mahdollistaa vaikeavammaiselle ihmiselle itsenäisen elämän. Lue lisää Assistentti.infosta, joka keskittyy henkilökohtaisen avun kehittämiseen. 

− Apu voi olla vaikka harrastuksiin, kuten teatteriin, jäähalliin ja kokouksiin menoa, kaupassakäynnissä tai siivoamisessa auttamista.

 

Lisätietoa henkilökohtaisen avun palveluista saat soittamalla Aspan ilmaiseen palvelunumeroon 0800 302 003. Palveluneuvonta vastaa arkisin klo 9-15. 

Aspan toiminta perustuu vahvoihin arvoihin – ihmisen kunnioittamiseen, luotettavuuteen ja asiantuntijuuteen. Henkilökeskeinen toimintatapa, asiakkaan osallisuus ja hänen tahtonsa kuuleminen toteutuvat kaikissa palveluissamme. Asiakkaat osallistuvat palvelujen kehittämiseen mm. asukaskokousten, asiakastyytyväisyyskyselyn ja vertaisarvioinnin avulla.