-A A +A

Asumisvalmennus

Asumisvalmennus

Asumisvalmennuksessa asiakas saa ohjausta arjen taitoihin, kuten kodinhoitoon, kaupassakäyntiin ja vuorokausirytmin ylläpitämiseen.

Itsenäinen asuminen, itsestä, omista asioista ja sosiaalisesta elämästä huolehtiminen tai esimerkiksi töihin palaaminen voi olla haastavaa ilman päivittäistä tukea.

Asumisvalmennuksessa asiakas saa päivittäistä tukea ja ohjausta arjen toimiin ja taitoihin, kuten kodinhoitoon, kaupassakäyntiin, ruoanlaittoon ja vuorokausirytmin ylläpitämiseen. Käytännön harjoitteilla ohjataan oman rahan käyttöön ja asiointiin kodin ulkopuolella sekä tuetaan sosiaalista elämää. Tarpeen mukaan tuetaan myös esimerkiksi töihin palaamisessa. 

Ennen asumisvalmennusta sovitaan arvioitavat toimintakyvyn osa-alueet ja niille asetetut tavoitteet. Asumisvalmennuksen aikana arviointia tehdään päivittäin oman nimetyn vastuuhenkilön toimesta. Asumisvalmennuksen jälkeen saa arvioinnista kirjallisen koosteen, jossa on määritelty mahdollinen tuen tarve jatkossa.

Lisätietoa asumisvalmennuksesta saat osoitteesta palvelut@aspa.fi tai soittamalla Aspan ilmaiseen palvelunumeroon 0800 302 003. Palveluneuvonta vastaa arkisin klo 9-15. Voit myös ottaa yhteyttä palautelomakkeemme kautta.

Aspan toiminta perustuu vahvoihin arvoihin – ihmisen kunnioittamiseen, luotettavuuteen ja asiantuntijuuteen. Henkilökeskeinen toimintatapa, asiakkaan osallisuus ja hänen tahtonsa kuuleminen toteutuvat kaikissa palveluissamme. Asiakkaat osallistuvat palvelujen kehittämiseen mm. asukaskokousten, asiakastyytyväisyyskyselyn ja vertaisarvioinnin avulla.