-A A +A

Asumisen laatusuositukset

Asumisen laatusuositukset

Tutustu Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumisen laatusuosituksiin (pdf).

Laatusuosituksen on kehittänyt vuosina 2012-2018 toiminut Mielenterveys- ja päihdetyön yhteistyöverkosto (MPNet). Verkoston tavoitteena oli parantaa mielenterveys- ja päihdeongelmia kohdanneiden ihmisten elinoloja, työllisyyttä sekä asumista ja siihen liittyviä palveluita yhteistyön ja vaikuttamisen keinoin.

Recovery-palvelulupaukset

  • Toivo: Sinun unelmistasi ja toiveistasi tulee yhteisiä tavoitteitamme ja työskentelemme yhdessä niiden toteuttamiseksi. Kannustamme sinua löytämään ja toteuttamaan niitä sekä kokeilemaan uusia asioita elämässäsi.
  • Toimijuus: Sinun näkemyksesi ja kokemuksesi on yhteistyömme lähtökohtana. Kuulemme sinua ja olemme kiinnostuneita sinun tarinastasi sellaisena kuin haluat sen kertoa.
  • Kohtaaminen: Sinä olet tärkeä juuri sellaisena kuin olet. Puhumme sinun kanssasi/sinulle, emme sinusta. Tuemme sinua löytämään merkityksellisiä rooleja ja toimintamahdollisuuksia lähiyhteisöissä ja yhteiskunnassa kansalaisena. Saat vertaistukea ja voit toimia vertaistukena halutessasi.
  • Osallisuus: Sinä päätät. Etsimme yhdessä tietoa, pohdimme kanssasi päätösten seurauksia, ja autamme sinua vaihtoehtojen löytämisessä.