Suunnittele tulevaisuuden esteetön asunto -arkkitehtuurikilpailu | Aspa
-A A +A

Suunnittele tulevaisuuden esteetön asunto -arkkitehtuurikilpailu

Suunnittele tulevaisuuden esteetön asunto -arkkitehtuurikilpailu
Aspa-säätiö sr järjestää rakennusalan opiskelijoille kolmivaiheisen suunnittelukilpailun, jossa haetaan uusia ratkaisuja esteettömiin pienasuntoihin. Kutsumme sinut tutkimaan, kyseenalaistamaan ja oivaltamaan − mieti ja kehitä esteettömiä ratkaisuja kolmeen tilaan.

Snadi on söpöä, mutta istutko pöntöllä ovi auki? Miksi keittiössä voi palaa pinna heti aamulla? Voiko sisäänkäynti olla sekä toimiva että hauska? Etsimme kilpailussa konsepteja, jotka olisivat joko sellaisenaan tai muokattuina hyödynnettävissä Aspan tulevissa rakennuskohteissa. Kilpailun järjestäjäkumppaneita ovat Aalto-yliopisto ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA

Kilpailu on avoin kaikille alan opiskelijoille. Kilpailutyöt arvioi palkintolautakunta ja jokaisessa kilpailun osiossa palkinnot jakautuvat seuraavasti:
I palkinto: 2500 euroa
II palkinto: 1500 euroa
III palkinto: 750 euroa.

Suunnittele tulevaisuuden esteetön keittiö -kilpailumainos (pdf)

 

Toinen osakilpailu:  Esteetön keittiö/keittokomero

Esteettömässä keittiössä ei tarvitse surffata työtason ja lieden välillä, yläkaappiin ulottuu ilman jatkokättä ja kokkaamaan mahtuu myös kaveri. Miten kehittäisit tulevaisuuden esteetöntä keittiötä, jossa arki sujuu kuin tanssi? Toisen osakilpailun voitti Roni Koski-Tuuri kilpailutyöllään Matta. Toiseksi sijoittui Ilona Lähteen ja Laura Snirvin Birdie-keittiö ja kolmannelle sijalle Noora Hopposen Coquina, moderni avokeittiö.

Lue toisen osakilpailun voittajista kertova uutinen: Aspan arkkitehtuurikilpailu: trendikäs, raikas keittiö voi olla esteetön ja muunneltava

Tutustu kaikkiin kilpailutöihin

Tutustu toisen osakilpailun kilpailuohjelmaan (pdf)

Kilpailuun ja esteettömyyteen perehdyttävä verkkoluento esitettiin Facebookin livelähetyksenä 23.3. Katso video. Kilpailutehtävään perehdyttävät työpajat järjestettiin Aspa-koti Mantelissa ja Aspa-koti Sopulirinteessä Helsingissä.

Ensimmäinen osakilpailu koski esteetöntä kylpyhuonetta. Lue uutinen ensimmäisen osakilpailun voittaneista: Aspan arkkitehtuurikilpailu raivaa tietä esteettömyydelle

 

Kolmas osakilpailu: esteetön sisäänkäynti ja eteinen

Kolmas osakilpailu koskee esteetöntä sisäänkäyntiä ja eteistä. Miksi esteetön olisi jotain erityistä? Liiketunnistinvalot tai kevyesti avautuvat ulko-ovet miellyttävät ketä tahansa kotiintulijaa. Jo suunnitteluvaiheessa huomioitu esteettömyys tuottaa parempia lopputuloksia kuin jälkikäteen toteutettu viritys. Kolmannen osakilpailun järjestämisaikataulusta infotaan myöhemmin.

 

Rekisteröidy kilpailuun

Opiskelija tai opiskelijaryhmä voi osallistua yhteen, kahteen tai kaikkiin kolmeen osakilpailuun. Osakilpailun kilpailuasiakirjat toimitetaan palkintolautakunnan sihteerille (arja.wiik@aspa.fi) sähköisesti pdf-muodossa mennessä. Rekisteröidy kilpailijaksi, luo nimimerkki ja lataa 3-5 esittelykuvaa kilpailutyöstäsi yleisöäänestystä varten.

 

Lisätietoa kilpailusta

Rakennuttajainsinööri Mervi Valta
mervi.valta@aspa.fi
045 657 9739