-A A +A

Asumisen aikana

Asumisen aikana

Näistä asioista sinun pitää huolehtia, kun asut vuokralla Aspan vuokra-asunnossa.

Vuokranmaksu

Maksa vuokrasi ajallaan. Vuokranmaksusta voit tehdä myös suoramaksusopimuksen omassa pankissasi. Jos vuokranmaksusi viivästyy, ole välittömästi yhteydessä asuntosihteeriin maksusuunnitelman tekemiseksi.

Järjestyssäännöt

Noudata taloyhtiön järjestyssääntöjä. Muista, että vuokralainen vastaa myös vieraidensa aiheuttamista häiriöistä.

Ilmoita vioista ja vaurioista

Asunnon ja asuinrakennuksen kunnossapidosta huolehtivat asunnon omistaja ja taloyhtiö. Asunnon vioista ja vaurioista pitää aina ilmoittaa jommallekummalle taholle.

Pääsääntönä voidaan pitää, että asunnossa ilmenevistä vioista ja vaurioista ilmoitetaan Aspan isännöitsijälle. Tällaisia voivat olla esimerkiksi viat jääkaapissa, sähköhellassa ja kiinteissä kalusteissa, kuten kaapeissa ja komeroissa. Myös korjaustarpeet lattiassa, seinissä tai asunnon sisäovissa ilmoitetaan aina Aspaan.

Taloyhtiön isännöitsijälle puolestaan ilmoitetaan asunnon rakenteissa ja eristeissä, asunnon ulko- ja parvekkeenovissa, ikkunoissa ja esimerkiksi lämmitys-, sähkö-, vesi-, viemäri- ja tietoliikennejärjestelmissä ilmenevät viat ja vauriot. Kiireellisissä tapauksissa, kuten vesivahingoissa, soita heti huoltoyhtiön päivystyspuhelimeen. Yhteystiedot löydät yleensä taloyhtiön ilmoitustaululta esimerkiksi rappukäytävästä.

Muistathan, että Aspa hankkii vuokralaiset asuntoihinsa. Et voi itse vuokrata asuntoa eteenpäin tai ottaa omia alivuokralaisia!