-A A +A

Vuokrasuhteen alkaessa

Vuokrasuhteen alkaessa

Kun olet muuttamassa Aspan omistamaan asuntoon, muistathan huolehtia alla olevista asioista. Tarkempia tietoja löydät asumisoppaasta.

Vuokrasopimus

Ennen vuokrasopimuksen tekemistä ilmoita asuntosihteerille henkilötietosi vuokrasopimustietojen ilmoituslomakkeella. Tarkistamme luottotietosi ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta. Jos sinulla on häiriömerkintä, teemme aluksi määräaikaisen vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksella sitoudut huolehtimaan asuntosi kunnosta ja muista vuokralaisen velvoitteista, kuten vuokran maksamisesta.

Sopimusvakuus

Aspassa peritään sopimusvakuus, joka on yhden kuukauden vuokran suuruinen. Sopimusvakuus on maksettava ennen avainten luovutusta. Sopimusvakuus voi olla joku seuraavista:

  • kunnan sosiaalitoimen myöntämä kirjallinen takuuvuokraustodistus
  • kuukauden vuokraa vastaava summa rahaa tallennettuna tilille, joka pantataan vuokravakuudeksi. Tätä tarkoitusta varten kannattaa avata oma tili. Panttaamisesta tehdään kirjallinen ilmoitus pankin laatimalla lomakkeella.
  • Aspan tilille maksettu yhden kuukauden vuokraa vastaava summa

Kuntotarkastus muuttohetkellä

Tarkasta asunto työntekijän tai jonkun muun henkilön kanssa ennen muuttoa ja täytä tarkastuslomake. Pois muuttaessasi asunnon kuntoa verrataan lomakkeessa kuvattuun kuntoon. Allekirjoita lomake ja palauta se isännöitsijälle.

Avaimet

Avaimet saat vuokrasuhteen alussa, kun olet palauttanut tarkastuslomakkeen. Täytä myös avainten luovutus -lomake ja palauta se asuntosihteerille.

Säilytä avaimia huolellisesti. Jos avaimesi katoavat, ilmoita siitä välittömästä asumispalveluvastaavalle tai asuntosihteerille. Kadonneista avaimista ja mahdollisesta lukkojen uudelleen sarjoittamisesta laskutetaan asukasta.