-A A +A

Vuokrasuhteen päättyessä

Vuokrasuhteen päättyessä

Alla on listattu muutamia asioita, joista sinun on huolehdittava, kun muutat pois Aspan asunnosta. Tarkempia tietoja löydät asumisoppaasta.

Vuokrasuhteen irtisanominen

Vuokrasopimus pitää irtisanoa kirjallisesti täyttämällä irtisanomislomake. Voit ottaa täytetystä ja allekirjoitetusta lomakkeesta kuvan ja lähettää sen meille sähköpostitse asunnot@aspa.fi tai tekstiviestillä numeroon 040 837 3074.

Irtisanomisilmoitus kannattaa tehdä heti kun tiedät lähdöstäsi, jotta voimme tarjoa asuntoa seuraavalle vuokralaiselle hyvissä ajoin. Saat asua asunnossa irtisanomisajan loppuun. Irtisanomisaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi ja se lasketaan alkavaksi sen kuukauden viimeisestä päivästä, jona irtisanominen on tehty. Vuokrasopimus päättyy aina kuun viimeisenä päivänä.

Muuttosiivous

Asunnon muuttosiivous tehdään asunnosta muutettaessa ennen avaimien luovutusta. Siivous tulee tehdä niin huolellisesti, että uusi vuokralainen voi ottaa asunnon heti käyttöönsä. Mikäli muuttosiivous laiminlyödään, vuokranantaja laskuttaa siitä vuokralaista.

Kuntotarkastus

Aspa tarkastaa poismuuton yhteydessä asunnon kunnon yhdessä asukkaan kanssa. Sovi kuntotarkastusaika isännöitsijän kanssa irtisanomista seuraavan kahden viikon aikana. Kuntotarkastuksessa käytetään samaa lomaketta kuin vuokrasuhteen alussa.

Sopimusvakuuden palauttaminen

Jos asunto on kunnossa, vakuus palautetaan sen antajalle. Vuokralaisen aiheuttamien korjausten kulut vähennetään sopimusvakuudesta. Asumisesta ja asunnon iästä johtuva kuluminen otetaan huomioon. 

Avainten palauttaminen

Avaimet palautetaan vuokranantajan ilmoittamaan paikkaan viimeistään vuokrasuhteen päättymistä seuraavana arkipäivänä klo 12 mennessä.