Vuokrasuhteen päättyessä | Aspa
-A A +A

Vuokrasuhteen päättyessä

Vuokrasuhteen päättyessä
Alla on listattu muutamia asioita, joista sinun on huolehdittava, kun muutat pois Aspan asunnosta. Tarkempia tietoja löydät asumisoppaasta.

Vuokrasuhteen irtisanominen

Vuokrasopimus pitää irtisanoa kirjallisesti täyttämällä irtisanomislomake. Irtisanomisaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi ja se lasketaan alkavaksi sen kuukauden viimeisestä päivästä, jona irtisanominen on tehty. Vuokrasopimus päättyy aina kuun viimeisenä päivänä.

Muuttosiivous

Asunnon muuttosiivous tehdään asunnosta muutettaessa ennen avaimien luovutusta. Siivous tulee tehdä niin huolellisesti, että uusi vuokralainen voi ottaa asunnon heti käyttöönsä. Mikäli muuttosiivous laiminlyödään, vuokranantaja laskuttaa siitä vuokralaista.

Kuntotarkastus

Aspa tarkastaa poismuuton yhteydessä asunnon kunnon yhdessä asukkaan kanssa. Sovi kuntotarkastusaika isännöitsijän kanssa irtisanomista seuraavan kahden viikon aikana. Kuntotarkastuksessa käytetään samaa lomaketta kuin vuokrasuhteen alussa.

Sopimusvakuuden palauttaminen

Jos asunto on kunnossa, vakuus palautetaan sen antajalle. Vuokralaisen aiheuttamien korjausten kulut vähennetään sopimusvakuudesta. Asumisesta ja asunnon iästä johtuva kuluminen otetaan huomioon. 

Avainten palauttaminen

Avaimet palautetaan vuokranantajan ilmoittamaan paikkaan viimeistään vuokrasuhteen päättymistä seuraavana arkipäivänä klo 12 mennessä.