Digi haltuun! | Aspa
-A A +A

Digi haltuun!

Digi haltuun!
Digi haltuun! -projektin tavoitteena on edistää asumispalveluja käyttävien pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujien yhdenvertaisuutta digitalisoituvassa tietoyhteiskunnassa.

Digi haltuun -projektissa asumispalveluita käyttäviä ihmisiä rohkaistaan ja opastetaan käyttämään julkisia digipalveluja sekä kehitetään kirjastojen, kansalaisopistojen ja muiden julkisten tahojen tarjoamia yleisiä koulutus- ja neuvontapalveluja kaikille soveltuviksi. Kehittämistyötä tehdään yhdessä asiakkaiden kanssa ja heidän tarpeistaan lähtien.

Projektissa koulutetaan digikokemusoppaita kansalaisopistojen kursseille ja esimerkiksi kirjastojen digineuvontapalveluihin sekä arvioimaan kyseisten palvelujen saavutettavuutta. Digikokemusoppaalla on itsellään kokemusta jostain digipalvelujen käyttöön vaikuttavasta toimintarajoitteesta, hyvät digivalmiudet sekä vertaisena halu opastaa muita. Projektissa kehitetään ja kokeillaan erilaisia tapoja toteuttaa digikokemusoppaiden ja ammattilaisten välistä yhteistyötä julkisissa ohjaus- ja neuvontapalveluissa.

Digi haltuun -projekti toteutetaan yhteistyössä Kansalaisopistojen Liiton (KoLry), ADHD-liiton, A-Kiltojen Liiton, Epilepsialiiton, Mielenterveyden Keskusliiton, Kiipulasäätiön, Kuurojen liiton sekä Kehitysvammaliiton kanssa.

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee projektin (2017–2020) toteuttamista Veikkauksen tuotoilla.

Yhteystiedot

Susanna Saarvo
Projektipäällikkö
040 823 8556
susanna.saarvo@aspa.fi

Helmi Kallio
Projektityöntekijä
040 650 0507
helmi.kallio@aspa.fi

Tuettu Veikkauksen tuotoilla -tunnus