-A A +A

Näin asiakkaaksi

Näin asiakkaaksi

Kun tarvitset asumisen palveluita tai henkilökohtaista apua, sinä päätät - me autamme.

Aspan kautta saat apua arkeen ja asumiseen, kun täysin omatoiminen elämä on sairauden tai vamman takia haastavaa. Kaikkien palveluiden lähtökohta on yksityisyytesi, aikataulujen ja oman kotirauhasi kunnioittaminen. Palvelut joustavat elämäntilanteesi mukaan.

Asiakkaitamme ovat esimerkiksi henkilöt, joilla on aivovamma, jokin autismin kirjoon kuuluva oireyhtymä, ADHD, kehitysvamma, liikuntavamma tai pitkäaikainen neurologinen sairaus kuten MS-tauti tai Parkinsonin tauti. Autamme ja tuemme myös, jos olet mielenterveyskuntoutuja tai viittomakielinen.

Palvelut toteutetaan yhteistyössä kuntien kanssa. Palvelut maksaa pääsääntöisesti kunta maksusitoumuksella tai palvelusetelillä.  

Kun tarvitset asumisen palveluita tai henkilökohtaista apua, toimi näin:

  1. Ota yhteyttä sosiaalityöntekijääsi ja kerro hänelle tarpeistasi.

  2. Sosiaalityöntekijä on yhteydessä Aspaan ja selvittää tarjolla olevat vaihtoehdot. Kunta tekee päätöksen maksusitoumuksesta.

  3. Sinä, sosiaalityöntekijä ja Aspan työntekijä sovitte yhdessä palvelun sisällöstä.

  4. Kun tulet Aspan asukkaaksi, kanssasi tehdään asumispalvelusuunnitelma. Siinä sovitaan,  millaista tukea tarvitset ja miten usein sitä haluat. Sinulle nimetään henkilökohtainen työntekijä.

  5. Aspan työntekijät auttavat käytännön järjestelyissä. Saat tietoa miten ja missä vaiheessa palvelusuunnitelman mukaiset palvelut aloitetaan.  

  6. Kun asiakkuus on alkanut, asumispalvelusuunnitelmaa tarkistetaan kanssasi 1-3 kuukauden kuluessa ja vähintään vuosittain. Tällä halutaan varmistaa, että palvelu vastaa tarpeitasi ja toiveitasi. Jos tilanteesi tai avun tarpeesi muuttuu, asumispalvelusuunnitelmaa muutetaan.   

Lisätietoa 

Lisätietoa sinulle sopivista palveluista saat osoitteesta palvelut@aspa.fi tai soittamalla Aspan ilmaiseen palvelunumeroon 0800 302 003. Palveluneuvonta vastaa arkisin klo 9-15. Voit myös ottaa yhteyttä palautelomakkeemme kautta.

Aspan toiminta perustuu vahvoihin arvoihin – ihmisen kunnioittamiseen, luotettavuuteen ja asiantuntijuuteen. Henkilökeskeinen toimintatapa, asiakkaan osallisuus ja hänen tahtonsa kuuleminen toteutuvat kaikissa palveluissamme. Asiakkaat osallistuvat palvelujen kehittämiseen mm. asukaskokousten, asiakastyytyväisyyskyselyn ja vertaisarvioinnin avulla.