-A A +A

Suuntaaja 1/2016 Vammaisten nuorten itsenäistyminen

Suuntaaja 1/2016 Vammaisten nuorten itsenäistyminen

Lehdessä käsitellään lapsuudenkodista itsenäistymistä sekä pohditaan myös muita aikuistumiseen liittyviä kysymyksiä.

Nuoruus on siirtymävaihe, jossa nuoren elämässä tapahtuu isoja muutoksia.
Nuoruus on täynnä lupauksia ja nuorella on elämä edessään. Ovet maailmaan ovat auki ja kaikki mahdollisuudet tarjolla. Entä jos nuorella on vamma tai sairaus, joka rajoittaa?
Aina siitä lähtien, kun nuoruus alettiin ymmärtää lapsuudesta ja aikuisuudesta erillisenä ja erityisenä ikävaiheena, se on herättänyt aikuisissa niin huolta kuin innostusta.
Kotikaupunkini nuorisopalvelut haastoivat nuoret ideoimaan, mitä talvilomalla tapahtuu, antoivat nuorten käyttöön 10 000 euroa ja koko nuorisopalvelujen henkilökunnan.
Huoneen ovi, jossa on juliste tekstillä "Leave me alone"
Me, äiti ja tytär, Katariina ja Noora, olemme kirjoittaneet yhdessä tämän artikkelin kehitysvammaisen nuoren itsenäisyydestä ja itsenäistymisestä.
Rivitalo, jossa on kesällä vehreä piha. Asuntojen sisäänkäynneissä on luiskat.
Kehitysvammaisten asumisen tuen käytäntöjä ollaan hyvin määrätietoisesti ja paneutuneesti kehittämässä ja muuttamassa yhteiskunnassamme.
Kehitysvammaisten henkilöiden kansalaisuuden toteutumisen yhtenä edellytyksenä on, että heillä on mahdollisuus muuttaa aikuistuessaan pois vanhempiensa luota ja aloittaa oma elämä.
Olen cp-vammainen, ensimmäistä vuotta yhteisöpedagogiaa opiskeleva 24-vuotias nuori nainen. Muutin lapsuudenkodistani toiselle paikkakunnalle saatuani sieltä opiskelupaikan.
Lapsuudenkodista omilleen muuttaminen on merkittävä siirtymävaihe, johon moni vammainen nuori tarvitsee tukea.
Kiusaaminen on ikivanha ilmiö, mutta siihen liittyy edelleen vääriä käsityksiä ja myyttejä.
Kuntoutuskodissa ja sairaalassa vietettyjen vuosien jälkeen pääsin muuttamaan ensimmäiseen omaan kotiini, Niemikotisäätiön tukiasuntoon.
Järjestölähtöinen työllisyyspalvelu puikkelehtii julkisten ja yksityisten työllisyyspalveluiden välimaastossa.
Vammaisten ihmisoikeuksien puolesta taisteleva Kalle Könkkölä on toiminut Kynnys ry:n toiminnanjohtajana vuodesta 2003 lähtien.