-A A +A

Suuntaaja 3/2018: Asumisen kehittyminen

Suuntaaja 3/2018: Asumisen kehittyminen

Miten kehittää kaupunkia sen asukkaidensa näköiseksi? Miten teknologia muuttaa liikkumista ja arkea tulevaisuuden kaupungissa? Millä tavoin älykkäällä kodin valaistuksella saadaan arjesta sujuvampaa?
 

Pääkirjoituksen kuvituskuva, jossa on talo ja suurennuslasi.
Jokainen tarvitsee asunnon: suojan sateelta ja kylmältä, paikan nukkua, paikan kutsua ystäviä, paikan rakentaa kodin. Asunto on alusta, jolta elämää rakennetaan.
Havainnekuva Hiedanrannan tehtaan ratikkapysäkistä.
Kaupunkilaiset tekevät kaupungeista kiinnostavan, elävän ja omanlaisensa. Kaupunkeja ei yksinkertaisesti ole ilman sen asukkaita.
Kuvassa Mervi Valta
Asuinympäristön tulee palvella asukkaiden tarpeita. Sama konsepti ei kuitenkaan istu kaikkialle. Pienissä kuntakeskuksissa tarvitaan toisenlaisia ratkaisuja kuin pääkaupunkiseudulla.
Kuvassa Aija Tasa
RAKLIn asunnot -toimialasta vastaava johtaja Aija Tasa vastaa.
Kuvassa drone lentämässä kaupungin yllä
Tulevaisuudessa ihmiset, tavarat ja palvelut liikkuvat yhä enemmän itsestään. Teknologian kehittyminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia joustavaan ja yksilölliseen arkeen kaupungissa.
Älykkäällä valaistuksella voidaan sujuvoittaa arkea ja helpottaa päivärutiinien ylläpitoa. Kun kodin valaistus räätälöidään asukkaiden tarpeiden mukaan, kodista tulee myös turvallisempi.
Kuva Tuomas Vahterasta
Tietotekniset apuvälineet sujuvoittavat arkeani. Kun teknologia toimii moitteetta, jää minulle aikaa tehdä juuri sitä mitä olen suunnitellut tekeväni.
Essotessa mielenterveyskuntoutujien palveluja kehitetään siten, että asuminen omassa kodissa on mahdollista.