Ajankohtaista | Aspa
-A A +A

Ajankohtaista

29.06.2018
Heinäkuun lopussa pikkubussi kurvaa hakemaan Aspa-koti Metsolan ralliin vihkiytyneitä asiakkaita Jyväskylässä järjestettävään Neste Ralliin.
29.06.2018
Työnhaun sanotaan olevan nykyään haastavaa. Varsinkin alaikäisille työpaikkoja tuntuu olevan harvassa, joten kun kuunteli vammattomien kavereiden juttuja työnsaannin haasteista, tuli väkisinkin epätoivoiseksi. Jos vammattomien on hankalaa löytää töitä niin miten sitten käy, jos istuu pyörätuolissa?
28.06.2018
Seksuaalisuus on jokaisen perustarve. Se antaa elämänvoimaa ja nautintoa. Seksuaalioikeudet koskevat meitä kaikkia. Tehdään ne näkyväksi!
27.06.2018
Valtaosa haastatelluista on erittäin tyytyväisiä asuntoonsa ja asumiseensa, selviää Aspa-säätiön kesäkuussa toteuttamasta asukastyytyväisyyskyselystä, jossa tukiasuntojen vuokralaisilta kerättiin ensimmäisen kerran systemaattisesti palautetta.
21.06.2018
Vuoden vaihteessa päättyvän Mintressi-projektimme tavoitteena on ollut muun muassa yksinäisyyden vähentäminen ja harrastustoiminnan virittäminen. Järjestämme syksyllä kolme päätösseminaaria ympäri Suomea.
13.06.2018
Saanko päättää, kuinka minun kodissa ollaan ja eletään? Saanko päättää, keitä luonani kulloinkin käy? Asumispalveluita tarvitseva henkilö voi joutua vaatimaan oikeutta itselleen päättää näistä asioista, kirjoittaa Anni Mannelin uusimmassa Suuntaajassa.
6.06.2018
Jokainen ihminen on yksilö. Meillä kaikilla on omat ajatuksemme, tarpeemme, mielenkiinnonkohteemme, halumme ja tunteemme. Nämä ovat tekijöitä, jotka tekevät ihmisestä ihmisen. Näitä tekijöitä, näitä ominaisuuksia, on myös vammaisilla ihmisillä.
30.05.2018
Saimaan rannan tuntumaan Lappeenrantaan on rakenteilla uusi, lähes tavallinen kerrostalo. Tämän vuoden lopussa viisikerroksisesta talosta uuden kodin ja tuen arkeensa saa 22 mielenterveys- ja päihdekuntoutujaa.
25.05.2018
Ei myytävänä! -kansalaisaloitteen eduskuntakäsittelyn aikana on vahvistunut se näkemys, että aloitteen tavoite vammaisten ihmisten välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamisen lopettamisesta nauttii laajaa kannatusta, mutta aloitteen sisältämä ratkaisuehdotus hankintalain soveltamisalan rajaamisesta ei ole mahdollinen.