Mielenterveyden ensiapu® 1 -monimuotokoulutus sote-alan yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoille  

Mielenterveys on voimavara, jota voi vahvistaa.

Mielenterveyden ensiapu® 1 – Mielenterveys elämäntaitona -monimuotokoulutus järjestetään Teamsin välityksellä 12.9.–10.10.2024 torstaisin kello 17–18.30.

Kohtaatko toiminnassasi mielen hyvinvoinnin haasteista kärsiviä tai heidän läheisiään? Haluatko työkaluja mielen haasteiden käsittelyyn ja puheeksi ottamiseen? Mielenterveyden ensiapu 1 -koulutuksessa saat tutkittua tietoa mielenterveystä voimavarana sekä keinoja oman ja toisten mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. 

Mitä? Mielenterveyden ensiapu®1 – Mielenterveys elämäntaitona -monimuotokoulutus
Missä? Teamsissa
Milloin? 12.9.–10.10.2024 torstaisin kello 17.00–18.30
Kenelle? Sote-alan yhdistystoimijoille ja vapaaehtoistoimijoille

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: 

Mielenterveyden ensiapu®1 – verkkokoulutus 12.9.-10.10.2024 sote-alan yhdistystoimijoille ja vapaaehtoistoimijoille 

MTEA®1- monimuotokoulutus koostuu viidestä verkkotapaamisesta (5 x 90 min) Teams-etäyhteydellä sekä tapaamisten välillä itsenäisesti suoritettavista tehtävistä. 

Koulutuksen järjestää Aspa Asiantuntijapalvelut Oy, kouluttajana toimii Katja Remes, jolla on kokemusta mielenterveystyön kehittämisestä ja MTEA®1-koulutusten vetämisestä.

Koulutuksen hinta: 149 € (sis. alv.) / osallistuja 

Ilmoittautuminen päättyy 14.8., jonka jälkeen ilmoittautuneille lähetetään maksutiedot (eräpäivä 28.8.). Hinta sisältää lisenssimaksun ja oppikirjan, joka postitetaan osallistujille kotiosoitteeseen. 

Koulutukseen mahtuu 20 osallistujaa. Järjestäjä pidättää oikeuden perua koulutuksen, mikäli ilmoittautuneiden määrä jää alle 10 henkilöön. 

Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova.

Kuvaus 

Mielenterveyden ensiapu®1 – Mielenterveys elämäntaitona on voimavaralähtöinen kansalaistaitokoulutus. Koulutus tarjoaa tutkittua tietoa mielenterveydestä sekä keinoja oman ja toisten mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Mielenterveyttä lähestytään voimavarana, mielen hyvänä vointina ja ihmisen kykynä selviytyä arjessa. MTEA®1 koulutus on Mieli ry:n kehittämä ja rekisteröimä koulutus. 

Koulutuksen kesto on 14 t. Todistuksen saaminen edellyttää verkkokoulutuksessa osallistumista kaikkiin webinaareihin sekä itsenäisesti suoritettavien tehtävien suorittamista. Poissaoloja ei voi korvata ts. korvaavia tehtäviä ei järjestetä. Kaikki koulutuksia pitävät ohjaajat ovat Mieli ry:n kouluttamia ja hyväksymiä. Mikäli sinulla on esteettömyyteen ja/tai saavutettavuuteen liittyviä toiveita, olethan yhteydessä koulutuksen ohjaajaan. 

Koulutuksessa käsiteltävät teemat 

  • Mielenterveys osana hyvinvointia ja terveyttä 
  • Tunnetaidot 
  • Elämän monet kriisit ja selviytyvä ihminen 
  • Ihmissuhteet ja vuorovaikutus mielenterveyden tukena 
  • Mielenterveys ja arjen taidot 

Kouluttajasta

Katja Remes on ammatiltaan sosionomi (AMK) ja kouluttautunut Mieli ry:n rekisteröimäksi MTEA1-ohjaajaksi helmikuussa 2022. Tällä hetkellä hän työskentelee Aspa-säätiön Voimaa perheille -kehittämishankkeessa Keski-Suomessa. Aiemmin hän on työskennellyt mielenterveystyön kehittämishankkeessa noin 4 vuotta, jonka aikana hän on vetänyt yhteensä seitsemän MTEA1-koulutusta (5 lähikoulutusta ja 2 verkkokoulutusta). Koulutettavat ovat olleet hankkeen asiakkaita, vapaaehtoistoimijoita, sote-alan opiskelijoita sekä yhteistyöverkoston ammattilaisia.