Miten voit saada palveluasunnon

Oman kotikuntasi sosiaalitoimi kartoittaa palvelutarpeesi ja ohjaa sinut sopivaan palveluun. Ole siis ensin yhteydessä kuntaasi.

Toteutamme palveluita yhteistyössä kuntien kanssa. Kun kunta on tehnyt palvelupäätöksen eli myöntänyt sinulle sopivat palvelut, saat kuntasi sosiaalitoimistosta maksusitoumuksen tai palvelusetelin, jolla maksat palvelun.

Sinun on mahdollista ostaa palveluasumista myös itse. Jos maksat palvelun omakustanteisesti, ota yhteyttä suoraan sen paikkakunnan Aspa-kotiin, jonka asiakkaaksi haluaisit. Tutustu palveluasumista tarjoaviin Aspa-koteihin.

Kun sinä tai läheisesi tarvitset asumisen palveluita tai henkilökohtaista apua, toimi näin:

Ensimmäinen kohta.

1. Ota yhteyttä sosiaalityöntekijääsi ja kerro hänelle tarpeistasi.

Toinen kohta.

2. Sosiaalityöntekijä on yhteydessä Aspaan ja selvittää tarjolla olevat vaihtoehdot. Kunta tekee päätöksen maksusitoumuksesta.

Kolmas kohta.

3. Sinä, sosiaalityöntekijä ja Aspan työntekijä sovitte yhdessä palvelun sisällöstä.

Neljäs kohta.

4. Kun tulet Aspan asukkaaksi, teemme yhdessä kanssasi asumispalvelusuunnitelman. Siinä sovitaan, millaista tukea tarvitset ja miten usein sitä haluat.

Viides kohta.

5. Sinulle nimetään henkilökohtainen työntekijä.

Kuudes kohta.

6. Aspan työntekijät auttavat käytännön järjestelyissä. Saat tietoa miten ja missä vaiheessa palvelusuunnitelman mukaiset palvelut aloitetaan.

Seitsemäs kohta.

7. Kun asiakkuus on alkanut, asumispalvelusuunnitelmaa tarkistetaan kanssasi 1-3 kuukauden kuluessa ja vähintään vuosittain. Näin varmistamme, että palvelu vastaa tarpeitasi ja toiveitasi.

Kahdeksas kohta.

Jos tilanteesi tai avun tarpeesi muuttuu, päivitämme asumispalvelusuunnitelmaa kanssasi.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä

Lisätietoa palveluasumisesta, sekä muista palveluistamme saat soittamalla Aspan ilmaiseen palvelunumeroon 0800 302 003. Palveluneuvontamme vastaa arkisin klo 9-15. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse tai palautelomakkeemme kautta.

palvelut@aspa.fi

    * Pakollinen kenttä yhteydenottoa varten, täytäthän joko sähköpostin tai puhelinnumeron.

    Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.
    Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.