Digikaverit kokoontuivat kesäpäiville Helsinkiin  

15 digikaveria.

Digiloikkarit-toiminnassa valmennetaan digikavereita. Digikaverit ovat vapaaehtoisia, jotka opastavat digitukea tarvitsevia vertaisiaan omilla digitaidoillaan. Tällä hetkellä aktiivisia digikavereita on 25.

Tärkeä osa digikaveritoimintaa ovat säännölliset kokoontumiset, yhteiset digikahvit verkossa sekä WhatsApp-ryhmät, joissa voi vaihtaa kuulumisia, ajatuksia ja kokemuksia. Vertaistuki toimii digikavereiden keskenkin.  

Jo perinteeksi muodostuneet Digikavereiden kesäpäivät järjestettiin Helsingin Pasilassa 6.–7.6. Paikalla oli digikavereita Joensuusta, Porista ja Tampereelta.  Konkareiden lisäksi mukaan oli lähtenyt myös useita uusia digikavereita.

Torstaina tutustuttiin ja otettiin rennosti. Tunnelma vapautui huomaamatta improvisaatioteatterin keinoin, mihin porukan ohjasivat menetelmää kehittävät Hanna Lampi ja Anu Pyykkö Helsingin yliopiston kasvatustieteen laitokselta. 

Osallistujat heittäytyivät rohkeasti mukaan ja hauskaa oli. Tässä syntyy poikalapsi sairaalan sängyllä.  

Perjantaiaamuna Taro Katajisto Kehitysvammaliiton Tikoteekista esitteli puhelinten ja tietokoneiden omia helppokäyttötoiminoja sekä erillisiä apuvälineitä, joilla laitteiden käytettävyyttä voidaan parantaa. Luento oli tärkeää oppia digikavereille, joiden monilla opastettavilla on tarvetta laitteiden saavutettavuusominaisuuksille.  Opimme myös, että hyviä vinkkejä löytyy Tikoteekin YouTube-kanavalta Tikotuubista.  

Päivien lopuksi työstettiin ryhmissä kolmelle kuvitteelliselle digikaverille polku, joita pitkin he kulkisivat digikaverina ja jatkaisivat sitten muutaman vuoden kuluttua eteenpäin repussaan hyviä eväitä muihin tehtäviin.  
 
Ensi kesänä taas tavataan!