Miten tukea asiakkaan identiteettiä asumispalveluissa? – THINA-koulutus 12.11.2020

Oletko asumispalvelujen ammattilainen? Haluatko kehittää ammatillista osaamistasi, kohdata asiakkaasi ja tukea häntä elämään omasta mielestään mielekästä elämää sekä löytämään ja toteuttamaan omia tavoitteitaan ja unelmiaan?

Asumista tukevien palveluiden on mahdollistettava asiakkaiden mahdollisimman yksilöllinen ja itsenäinen elämä sekä monitasoinen osallisuus. THINA on ratkaisu tähän haasteeseen. THINA on työkalu asumispalveluissa tarjottavan tuen laadun kehittämiseen, asiakkaan identiteetin tukemiseen sekä YK:n vammaissopimuksen oikeuksien toteutumiseen asiakkaan arjessa.

Tule mukaan Aspa Asiantuntijapalvelut Oy:n järjestämään THINA-koulutukseen torstaina 12. marraskuuta 2020 klo 9.30-15. Ennakkotiedoista poiketen koulutus toteutetaan verkossa. Osallistumislinkki ja päivän aikataulu lähetetään ilmoittautuneille viikkoa ennen koulutuspäivää.

Koulutus sopii kaikille vammaisten henkilöiden ja mielenterveyskuntoutujien kanssa työskenteleville asumispalvelujen ammattilaisille: esihenkilöille, ohjaajille tai hoitajille.

Kouluttaja

Thina-koulutuksen pitää työkalun kehittäjä Maarit Aalto (VTM). Aalto on kokenut pohjoismaisen vammaispolitiikan ja -työn asiantuntija. Hän on EASPD:n Lighthouse-vammaisasiantuntijaverkoston jäsen. Maarit Aalto on työskennellyt mm. Aspassa kehittämissuunnittelijana ja projektikoordinaattorina sekä Pohjoismaiden Hyvinvointikeskuksessa vammaisasioiden projektijohtajana. Hän on myös toiminut luottamustehtävissä EASPD:ssa (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities) sekä Euroopan sosiaalisten kansalaisjärjestöjen keskustelufoorumissa.

Hinta

Koulutus maksaa 150 eur (+ alv 24 %). Hinta sisältää koulutuksen, THINA-oppaan ja luentomateriaalin.

Ilmoittautuminen

Koulutus järjestetään, mikäli koulutukseen ilmoittautuu vähintään 10 osallistujaa.

Ilmoittautumisen voi perua kuluitta viimeistään 30.10. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Mikäli ilmoittautuja itse estyy osallistumasta, hän voi siirtää koulutuspaikan toiselle henkilölle.

Ilmoittaudu mukaan THINA-koulutukseen

Ilmoittaudu THINA-koulutukseen viimeistään 30.10.!

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet

Koulutus antaa valmiudet käyttää THINA-työkalua asumispalvelutyössä. Vuorovaikutteinen koulutus sisältää alustuksia, keskustelua ja pienryhmätyöskentelyjä. Koulutuksen tavoitteena on oman työn ja ammattiroolin kehittäminen, asiakkaan kohtaamiseen ja kuulemiseen perustuvien työkäytäntöjen vahvistaminen sekä ihmisoikeusnäkökulman huomioiminen asumispalveluissa.

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta antaa Päivi Huuskonen, Aspa Asiantuntijapalvelut Oy, p. 0400 624 437 tai paivi.huuskonen@aspa.fi.