Sinustako kokemustoimija?

Kokemustoimija voi vaikuttaa arjessaan tukea tarvitsevien ihmisten aseman parantamiseen. Toiminnasta saa mielekästä sisältöä elämään, uusia ystäviä ja palkitsevia kokemuksia.

Aspan toiminnassa on mukana lukuisa joukko kokemustoimijoita. He toimivat esimerkiksi kokemuskouluttajina, vertaisina, digikavereina, somen sisällöntuottajina ja erilaisten työryhmien jäseninä. Tehtäviä voi valita oman kiinnostuksensa mukaan.

–Kokemustoimijoillamme on kokemusta erilaisista asumisen ja arjen haasteista sekä arkea tukevien palvelujen käytöstä, kertoo Aspa-säätiön kehitysjohtaja Päivi Huuskonen.

Koulutamme kokemustoimijat tehtäviinsä

Olisitko kiinnostunut toimimaan yhdenvertaisemman ja itsenäisemmän arjen hyväksi ja jakamaan näkemyksiäsi ja oman elämäsi kokemuksia muille? Koulutamme kokemustoimijat tehtäviinsä ja maksamme tehtävistä palkkion.

–Jokainen saa olla oma itsensä ja Aspan työntekijöiltä saa tarvittaessa tukea ja neuvoja, rohkaisee Huuskonen.

–Kokemustoimija oppii työelämätaitoja, saa palkkion ja mielekästä tekemistä sekä uusia sosiaalisia kontakteja, kertovat 4You-hankkeessa mukana olevat nuoret, joista yli puolet kouluttautui kokemustoimijoiksi.

Kokemustoimijat mukana kouluttamassa

–Olemme suunnitelleet koulutuksen sisällön yhdessä kokemustoimijoidemme kanssa ja he ovat mukana myös kouluttamassa, kertoo Päivi Huuskonen.

Koulutuksen teemoja ovat muun muassa Aspan kokemustoiminnan periaatteet, turvallisemman tilan luominen, vertaisuus ja vertaistuki, ryhmän ohjaamisen taidot, esiintyminen ja itseilmaisu.

Koulutuksessa ei ole pitkiä luentoja, vaan se on ennemminkin toiminnallista ja perustuu osallistujien väliseen kokemusten vaihtoon.

Piirrosvideosta saat lisätietoa kokemustoimijana olemisesta Aspassa.