Tuettu asuminen, Kouvola

Aspa-koti Jokiuoma

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Heidi Virtanen
heidi.virtanen@aspa.fi
040 663 0881

Aspa-koti Jokiuoma
Hallituskatu 7 C 3 krs.
45100 Kouvola

Aspa-koti Jokiuoma tarjoaa tuettua asumista mielenterveyskuntoutujille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille sekä ammatillista tukihenkilötyötä.

Aspa-koti Jokiuoma Kouvolassa tarjoaa tuettua asumista mielenterveyskuntoutujille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille.

Jokiuoma tarjoaa tuetun asumisen palveluita mielenterveyskuntoutujille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille, jotka tarvitsevat ohjausta ja apua itsenäiseen asumiseen omassa kodissaan. Tuetusti asuva voi käyttää Aspa Palveluiden puhelinpäivystystä niinä aikoina, kun henkilökunta ei ole paikalla.

Yksilöllistä tukea omaan kotiin

Tuettu asuminen on yksilöllistä asumisen, elämänhallinnan ja mielekkään arjen tukemista. Tukea voi saada esimerkiksi kodinhoidossa, asioinnissa, terveyden ylläpitämisessä ja sosiaalisten suhteiden muodostamisessa.

Työskentelymme lähtökohtana on asukkaan täysi osallisuus. Ajattelemme, että jokainen on oman elämänsä paras asiantuntija. Henkilökohtaisen asumispalvelusuunnitelman avulla suunnittelemme jokaiselle yksilöllisen tuen ja varmistamme, että asiakas tulee kuulluksi omana itsenään.

Jokiuoman tuetussa asumisessa työskentelee moniammatillinen tiimi, joka koostuu lähihoitajista, sosionomista (YAMK johtaja), terveydenhoitajasta, toimintaterapeutista sekä työvalmentajasta. Tiimin erityisosaamista ovat mielenterveys-, ja päihdetyö. Osaamista löytyy myös mm. lastensuojelusta sekä neuropsykiatriasta.

Aspa-koti Jokiuoma sijaitsee Kouvolan keskustassa hyvien yhteyksien äärellä.

Ammatillinen tukihenkilö

Tukihenkilötyön tarkoituksena on edistää ja tukea lapsen ja nuoren myönteistä kehitystä sekä tukea ja vahvistaa vanhempien, huoltajien ja lapsen hoidosta ja kasvatuksesta vastaavien henkilöiden kasvatuskykyä ja -mahdollisuuksia. Keskeisin tavoite on edistää ja tukea lapsen myönteistä kehitystä ja osallisuutta.

Ammatillisen tukihenkilötyön tarkoituksena on myös tukea nuorta arkipäivän toiminnoista suoriutumiseen ja elämänhallintaan itsenäistymisvaiheessa. Ammatillinen tukihenkilötyö on lapsen ja nuoren arjessa tapahtuvaa muutokseen tähtäävää ratkaisu- ja voimavarakeskeistä työskentelyä. Ammatillinen tukihenkilötyö on ensisijaisesti lapsen kanssa tapahtuvaa ja tavoitteellista työskentelyä lapsen omassa elinympäristössä.

Palvelua toteutetaan yhdessä muiden yhteistyöverkostojen kanssa. Palvelu on tarkoitettu haastaviin tilanteisiin, joissa lapsi tarvitsee vanhemman ohella turvallista aikuista muutoksen tueksi.

Ota yhteyttä

Tuettu asuminen

Heidi Virtanen, Aspa-kodin johtaja, p. 040 663 0881

heidi.virtanen@aspa.fi

Minna Honkanen, vastaava ohjaaja, p. 044 732 2110
Piia Käkelä, ohjaaja, p. 044 728 3753
Sandra Niemi, ohjaaja, p. 044 493 5073
Heli Peltola, ohjaaja, p. 044 491 8679
Taina Skog, ohjaaja, p. 044 779 9833
Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Aspa-koti Jokiuoman arkea somessa