Tehostettu palveluasuminen, palveluasuminen ja tuettu asuminen, Valtimo

Aspa-koti Kotiharju

Aspa-koti Kotiharju sijaitsee kaksikerroksisessa rakennuksessa Valtimon keskustassa.

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Tiina Vartiainen
tiina.vartiainen@aspa.fi
040 717 8822

Aspa-koti Kotiharju
Sepänkatu 7
75700 Valtimo
040 524 9795 

Aspa-koti Kotiharju Valtimolla tarjoaa tuettua asumista, palveluasumista ja tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille henkilöille.

Nurmeksessa sijaitseva Aspa-koti Kotiharju tarjoaa yksilöllistä tuettua asumista, palveluasumista ja tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille henkilöille.

Jokainen asiakkaamme elää omannäköistään elämää. Tuemme asiakasta kokonaisvaltaisesti hänen arjessaan ja huomioimme jokaisen toiveet, voimavarat ja vahvuudet. Kohtaamme asiakkaat tasavertaisesti, kunnioitamme heidän päätöksiään, emmekä asetu kenenkään ylä- tai alapuolelle.

Jokaisella on oikea koti

Aspa-koti Kotiharju sijaitsee Valtimon keskustassa palvelujen välittömässä läheisyydessä. Vuonna 2018 valmistuneessa pienkerrostalossa on 12 asuntoa. Tehostettuun palveluasumiseen tarkoitetut seitsemän asuntoa sijaitsevat yläkerrassa ja viisi palveluasumiseen tarkoitettua asuntoa alakerrassa.

Asunnot ovat kooltaan 35,5-40 neliön kokoisia yksiöitä. Jokaisessa asunnossa on oma minikeittiö ja kylpyhuone sekä joko lasitettu parveke tai terassi.

Asukkaiden yhteisessä käytössä on yläkerrassa sijaitseva ruoka- ja oleskelutila sekä alakerrassa sijaitsevat kerhohuone, saunatilat ja pyykkitupa.

Aspa-koti Kotiharjun henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Palveluasumisen asiakkaat saavat tarvittaessa apua turvarannekehälytyksellä.

Tuettua asumista omiin koteihin

Tuetun asumisen asiakkaat asuvat omissa kodeissaan ja heille on tarjolla tuetun asumisen palveluita arkisin klo 8.00-16.00. Iltaisin ja viikonloppuisin asiakkaat voivat tarvittaessa soittaa Aspa-koti Kotiharjun työntekijälle.

Ammattitaitoinen henkilöstö

Aspa-koti Kotiharjussa työskentelee lähihoitajia ja sosionomeja, joilla on kehitysvamma- ja mielenterveystyön erityisosaamista. Meille tärkeää on asiakaslähtöinen ja henkilökeskeinen työskentelytapa ja kunnioitamme asiakkaidemme itsemääräämisoikeutta.

"Tänne on aina niin mukava tulla, täällä on rauhallinen ja kodikas tunnelma."

Ylä-Karjala 17.8.2018: Unelma kodista toteutui – Valtimon Aspa-koti sai ensimmäiset asukkaansa

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Aspa-koti Kotiharjun arkea somessa