Vuokra-asunnot

Aspa-säätiö vuokraa asuntoja erityisesti kiireellisessä tarpeessa oleville ihmisille, jotka tarvitsevat tukea itsenäiseen asumiseen.

Vuokralaisinamme on mielenterveyden ongelmia kohdanneita henkilöitä ja eri tavoin vammaisia ihmisiä, jotka tarvitsevat tukea itsenäisessä arjen sujumisessa. Jotta saat meiltä vuokra-asunnon, sinulla tulee olla tiedossa jokin tukipalvelu asumisen sujumisen varmistumiseksi.

Aspa-säätiö omistaa noin 1 200 vuokra-asuntoa 60 paikkakunnalla ympäri Suomea. Suurin osa asunnoistamme on tukiasuntoja, jotka sijaitsevat tavallisissa kerros- ja rivitaloyhtiöissä. Ne ovat kooltaan yksiöitä tai pieniä kaksioita ja sijaitsevat lähellä palveluita ja hyviä kulkuyhteyksiä.

Lisäksi olemme rakennuttaneet ARAn tuella 15 kiinteistöä, joissa on yhteensä 200 palveluasumiseen tarkoitettua asuntoa. Osaan niistä asumispalveluita tuottaa Aspa Palvelut Oy. Palveluasunnon saantiin vaikuttaa hakijan asunnon tarve, varallisuus ja tulot. Asukasvalinnan tekee sen kunnan sosiaalitoimi, jossa kiinteistö sijaitsee. Valinnassa noudatetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn ohjeita.

Asuntojemme vuokrataso

Pääkaupunkiseudulla yksiöidemme vuokrat ovat pääsääntöisesti alle 750 euroa, Tampereella noin 570 euroa ja Iisalmessa noin 440 euroa.  

Vuokran lisäksi vuokralainen maksaa kuukausittain taloyhtiön perimät käyttökorvausmaksut, kuten vesimaksun. Se voi olla kiinteä kuukausimaksu, esimerkiksi 20 euroa henkilöltä kuukaudessa tai se voi perustua veden todelliseen kulutukseen. Asunnon vuokran ja muiden maksujen määrä kerrotaan, kun voimme tarjota hakijalle asuntoa.  

Vuokran ja mahdollisten käyttökorvausmaksujen lisäksi vuokralainen maksaa kuluttamastaan sähköstä.   

Työntekijämme auttavat asumiseen liittyvissä kysymyksissä

Sinulla tulee olla tiedossa jokin tukipalvelu asumisen sujumisen varmistumiseksi.

Lisäksi me autamme vuokralaisia asumiseen liittyvissä kysymyksissä ja haasteissa, jotta asuminen sujuisi mahdollisimman hyvin ja vältyttäisiin esimerkiksi häädöiltä. Neuvomme asukkaita puhelimitse ja teemme tiivistä yhteistyötä vuokralaisten ja heidän omaistensa, palveluntuottajien ja sosiaalityöntekijöiden kanssa.

Avusta on monille ratkaiseva hyöty, mikä näkyy esimerkiksi pitkinä vuokrasuhteina. Melkein puolet vuokralaisistamme on asunut meillä vähintään viisi vuotta.

Lue lisää siitä, kuka voi hakea vuokra-asuntoa.

Asuntoja hankitaan tarpeiden mukaan

Vuokralaisten vaihtuvuus asunnoissamme on pieni. Kuukaudessa vapautuu 10-15 asuntoa. Jotta yhä useampi saisi meiltä oman kodin, hankimme lisää asuntoja ostamalla ja vuokraamalla niitä vapailta asuntomarkkinoilta.  

Hankimme uusia asuntoja hakijoiden tarpeiden mukaan ja tarjoamme niitä asuntohakemusten perusteella kiireellisimmässä tarpeessa oleville. Asuntojen hankinta painottuu suurimpiin kaupunkeihin ja kasvukeskuksiin, missä myös asunnon tarve on suurin.   

Lisätietoja vuokra-asunnoista

Lisätietoja vuokra-asunnoista saat numerosta 040 621 5300  tai sähköpostitse asunnot@aspa.fi.

Haluatko auttaa tarjoamaan kodin sitä tarvitsevalle? Välivuokraamme asiakkaillemme jatkuvasti asuntoja erityisesti kasvukeskuksista. Lue lisää oman asuntosi vuokraamisesta meille

asunnot@aspa.fi

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Uusi alku asunnon saamisesta

Villasukat.

Minun ei tarvitse enää muuttaa

Enemmän kuin vuokranantaja