Menetelmiä ja materiaaleja ammattilaisille

Aspa-säätiössä on kehitetty monenlaisia menetelmiä ja valmennuksia esimerkiksi mielen hyvinvointiin, asumiseen ja digitukeen liittyen. Tälle sivulle on koottu materiaaleja ammattilaisille.

Mielen hyvinvointi

Pohditko, kuinka voisit edistää asiakkaasi mielen hyvinvointia? Oletko pohtinut, soveltuisiko ryhmämuotoinen työskentely omaan työhösi tai toteutatko jo sitä? Kaipaatko uutta työmenetelmää? Tutustu Omat avaimet 4You -toiminnan valmennuksiin ja muihin työmenetelmiin, kuten Hevari-voimavaravalmennukseen ja Ilmiömenetelmään. Ole rohkeasti yhteydessä ja mietitään yhdessä juuri toimintaasi sopiva menetelmä tai menetelmien yhdistelmä. Lue lisää Omat avaimet 4You -toiminnan menetelmistä ja valmennuksista.

Kehitimme Hymis-hankkeessa vammaisten ja autismikirjolla olevien nuorten kanssa saavutettavan valmennuskonseptin, joka tukee kaikkien nuorten mielen hyvinvointia ja identiteettiä. Nyt materiaalit ovat ammattilaisten käytettävissä, ja työkalujen käyttöön tarjotaan myös koulutusta. Tutustu, kysy lisää ja hyödynnä!

Hyvän arjen rakentajat -ohjelman Mielen hyvinvointi -työpaketissa Aspa-säätiö ja Aseman lapset ry tarjoaa yhteistyössä Havukosken alueelle vietävää ryhmämuotoista tukea 13–29-vuotiaille nuorille.

Asuminen, arki ja vapaa-aika

Asumisen ajokortti -valmennus on tarkoitettu erityisesti lastensuojelusta omaan kotiin siirtyville nuorille sekä pitkäaikaisasunnottomille. Se tarjoaa perustiedot ja -taidot itsenäisen asumisen alkumetreille. Toteutamme maksuttomia asumistaitovalmennuksia yksilöille ja ryhmille Helsingin, Pirkanmaan ja Satakunnan alueilla. Lisäksi Aspan oppimisalustalta (opi.aspa.fi) löytyy Asumisen ajokortti verkossa -valmennus, joka on valtakunnallinen ja avoin kaikille. Verkkovalmennuksen voi suorittaa joko itsenäisesti tai tukihenkilön kanssa.

Ammattilainen – tilaa valmennus asiakkaillesi! Tilaa räätälöity valmennuksemme ryhmällesi tai yksittäiselle asiakkaallesi. Täytä lomake, niin työntekijät ottavat sinuun yhteyttä. Asumisen ajokortin yhteydenottolomake ammattilaiselle

Hyvän arjen rakentajat -ohjelman Arjen tuki -työpaketti tarjoaa nuorilähtöistä tukea heille, jotka tarvitsevat rinnalla kulkevaa ja monipuolista tukea elämän eri haasteisiin.

Mielekäs-toiminta järjestää mielekästä vapaa-ajan tekemistä arkeen ja asumiseen tukea tarvitseville. Järjestämme ryhmämuotoista toimintaa osallistujien toiveiden mukaan. Sivuiltamme löytyy mm. kuvakortit (PDF), joiden avulla voi pohtia omia vapaa-ajan toiveita. Lisäksi sivuillemme on koottu visailuja ja askarteluohjeita, jotka on vapaasti käytettävissä.

Digituki

Digiloikkarit-toiminnassa vahvistamme arkeensa tukea tarvitsevien ihmisten digitaitoja ja rohkeutta toimia digitalisoituneessa yhteiskunnassa. Toiminta on tarkoitettu mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaisille henkilöille.

Digikaverivalmennuksen ja digietätuen järjestäjän opas on tarkoitettu sinulle, joka suunnittelet digikaverivalmennuksen järjestämistä tai tarvitset tietoa digietätuen antamiseen. Näin järjestät digikaverivalmennuksen.

Tutustu myös

Digikaveritoiminta

Digihelppari-sovellus

Digitukea ja ohjeita verkkotoimintaan

Digimahdollistaja

Digimahdollistaja on arjen tukipalveluiden työntekijä, joka tukee asiakkaidensa digiarkea ja osallisuutta digitaalisessa yhteiskunnassa.

Digimahdollistajan opas -materiaali on rakennettu erityisesti arjen tuen palveluissa työskenteleville ammattilaisille.

Seksuaalisuuden puheeksi ottaminen asumispalveluissa

Seksuaalioikeudet koskevat kaikkia ihmisiä maailmassa. Jokaisella on oikeus seksuaalisuuteen. Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeessa (2018-2021) vahvistimme asumispalvelujen käyttäjien valmiuksia ilmaista seksuaalisia tarpeitaan. Tutustu Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeen materiaaleihin.