Työntekijätarinoita

Millaista on olla töissä meillä Aspassa? Millaiselta arki aspalaisena näyttää? Lue työntekijöidemme ja esihenkilöidemme kokemuksia arjesta.

Heidi palasi kotikaupunkiinsa ja Aspaan

Heidi.

Neljän viikon työharjoittelusta Aspa-koti Sillansuussa jäi Heidille hyvä mieli, työyhteisö oli lämminhenkinen ja vastaanottavainen ja oli tosi tervetullut olo. Opiskelijanakin tunsi olonsa samanarvoiseksi muiden kanssa.

Harjoittelun päätyttyä Heidi lupasi Aspa-kodin johtaja Minna Falille, että ilmiantaa itsensä, jos aikoo palata takaisin Joensuuhun. Tänä keväänä hän palasi ja työskentelee nyt Aspa-koti Sillansuussa ainakin syksyyn asti. Lue lisää Heidin kokemuksista.

Puoliso johdatti Annen Aspaan

Anne ja asiakas Miia.

Joskus huulenheitto on kohtalokasta. Annen opiskeluaikana hänen Aspa-koti Rakuunassa työskentelevä puolisonsa jäi lyhyelle sairauslomalle.

”Minähän voin mennä tuuraamaan sinua, mitäs sanot?”, tuumasi Anne. Näin sitten kävi, ja Anne sopi mainiosti tiimiin. Hän on tehnyt sijaisuuksia ja harjoitteluja Seinäjoen Aspa-kodeissa parin vuoden ajan ja viihtyy mainiosti. Lue lisää Annen polusta.

Opiskelija: katso mitä mahdollisuuksia Aspa tarjoaa sinulle!

Aspa Palveluilla kaikki ovat samalla viivalla

Porin Aspa-koti Valtti tarjoaa tuettua asumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä lastensuojelun jälkihuollon nuorille. Aspassa kaikki ovat samalla viivalla, niin asukkaat kuin työntekijät. Heitä yhdistää yhteinen tavoite. Asiakkaan työnkuva on kuntoutua ja työntekijöiden tehtävänä on tukea kuntoutumisen edistymistä. Lue lisää Jounin ja Annen ajatuksia

Työntekijöiden hyvinvointi vaikuttaa koko yhteisöön

Aspa-koti Härmänrannassa moni asia on loksahtanut kohdilleen. Henkilöstökyselyn tulokset ovat ihan omaa luokkaansa. Työntekijöiden hyvinvointi näkyy asukkaissa asti. Osalle tämä on enemmän kuin työpaikka. Lue lisää Minnan ja Kristiinan mietteitä

Tarjolla ihmisen hommaa.

Tule meille töihin! Katso avoimet työpaikat rekrytointipalvelustamme


Jokaiselle mahdollisuus elää omannäköistä elämää

Kaisa ja Anne.

Kaisa ja Anne haluavat työnsä kautta taata jokaiselle mahdollisuuden hyvään elämään – he ovat löytäneet mielekkään työn päihde- ja mielenterveyskuntoutujille tarkoitetuista palveluista. Lue, millaista on ohjaajan arki Aspa Palveluissa ja kenelle työ sopii. Lue lisää Kaisan ja Annen työstä.

Sydämen asiana asunnottomuuden ehkäisy

Bambu-koira ja Teija.

Jokaisen kohtaaminen omana itsenään on erityisen tärkeää, kun puhutaan haasteista taloudessa ja asumisessa. Aspa-säätiössä hankepäällikkönä ja talousneuvojana työskentelevä Teija Hietikko kokee Aspan arvot omikseen.

Lue Teijan tarina.

Ohjaajan työssä oma persoona näkyy

Ohjaajina työskentelevät lähihoitajat Elina Laari ja Teemu Kunnas uskovat vahvasti siihen, että jokaisella ihmisellä tulee olla oikeus elää mahdollisimman itsenäistä elämää ja hyvää arkea.

Lue lisää Elinan ja Teemun työpäivästä.


Aspa-kodin johtajien ensimmäinen vuosi Aspassa

Aspa-kodin johtajat Lumpeessa ja Virnassa olivat merkittävässä roolissa toimintaa käynnistettäessä vuonna 2018. Ensimmäinen vuosi on monessa asiassa aikamoista opettelua ja sen jälkeen päästään panostamaan yksityiskohtiin ja perusrutiinien hiomiseen. Lue lisää Mervin ja Jennan työstä uuden Aspa-kodin toiminnan käynnistämisessä.


Mitkä ovat asumispalvelutyön parhaita puolia ja hetkiä?