Mitä tuettu asuminen on

Tuetussa asumisessa saat apua ja tukea, jotta pärjäät itsenäisesti omassa kodissasi.

Tuetun asumisen palvelu on tarkoitettu sinulle, jos tarvitset tilapäistä tai säännöllistä apua arkeesi. Saat palveluita silloin, kun tarvitset niitä. Tavoitteena on, että pystyt elämään mahdollisimman itsenäisesti omassa kodissasi.

Tuetun asumisen palvelua on saatavilla pääsääntöisesti arkipäivisin. Aspan ohjaaja auttaa sinua esimerkiksi säännöllisen elämänrytmin löytämisessä, kodin järjestyksessä pitämisessä, raha-asioiden hoitamisessa tai kodin ulkopuolisten palvelujen käyttämisessä.

Sinun omat töihin, opiskeluihin tai harrastuksiin liittyvät aikataulusi huomioidaan kotikäyntejä suunniteltaessa ja sovittaessa. Tapaamisten määrä ja kesto riippuvat sinun palvelun tarpeestasi ja kotikunnan kanssa tehdystä sopimuksesta.

Tuetun asumisen asiakkaana asut omassa asunnossasi. Tarvittaessa autamme asunnon hankinnassa tai voit hakea vuokra-asuntoa Aspa-säätiöltä.

Sopisiko tuettu asuminen minulle tai läheiselleni?

Lisätietoa tuetusta asumisesta saat soittamalla Aspan ilmaiseen palvelunumeroon 0800 302 003. Palveluneuvontamme vastaa arkisin klo 9-15. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse tai palautelomakkeemme kautta.

palvelut@aspa.fi

    * Pakollinen kenttä yhteydenottoa varten, täytäthän joko sähköpostin tai puhelinnumeron.

    Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.
    Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.