Lupa puhua nautinnoista

Huulet, kieli ulkona.

Mistä sinä nautit? Mitkä ovat intohimojasi? Nautinnon mahdollisuudet ovat rajattomat, elät sitten yksin tai yhdessä.

Tältä sivulta löydät vinkkejä nautintoihin. Sinulla on lupa nauttia!

Tartu toiveisiin

Kirjoita itsellesi tai kerro kumppanillesi, miten toivoisit, että sinua a) kosketetaan b) hellitään c) rakastellaan. Mitä muuta toivot?

Listaa intohimosi

Varaa kynä ja paperi tai väline, jolla voit tehdä muistiinpanoja. Kirjoita kymmenen intohimoa, jotka tuottavat sinulle mielihyvää. Kirjoita lista parissa minuutissa, älä ajattele liikaa asioiden terveellisyyttä tai turvallisuutta. Kun lista on valmis, valitse yksi asia, jonka toteutat tällä viikolla. Pohdi, mistä listan intohimoista voit nauttia säännöllisesti.

Järjestä treffit itsesi kanssa

Sinä olet itsesi paras, uskollisin ja elämänpituinen rakastaja. Varaa kiireetön aika kalenteristasi tai lähde treffeille spontaanisti. Sulje puhelin, tietokone ja televisio. Valitse mieluisa huone kodistasi ja luo sinne miellyttävä tunnelma tuoksuilla, musiikilla, tunnelmallisilla valoilla tai kynttilöillä. Pukeudu lempivaatteisiisi. Tarjoa itsellesi herkullista ruokaa. Tee lämmin jalkakylpy tai lämmitä niskatyyny. Mitä myönteistä haluaisit sanoa itsellesi? Hengitä rauhallisesti ja salli kaikenlaiset tunteet. Nauti itsesi seurasta! Seuraavat treffit voit sopia johonkin mukavaan ravintolaan.

Vieraile erotiikkaliikkeessä

Käy paikkakuntasi erotiikkaliikkeessä tai seksuaaliterveyskaupassa. Voit myös asioida verkkokaupassa. Tutustu erilaisiin mielihyvätuotteisiin ja apuvälineisiin. Haluaisitko hankkia jonkun niistä itsellesi?

Löydä erogeeniset alueesi

Ihmisellä on kosketusherkkiä, erogeenisiä alueita useissa kohdissa kehoa. Alueiden koskettelu ja hyväily tuottaa seksuaalista mielihyvää. Yleisemmin erogeenisina alueina pidetään nännejä, sukuelimiä, peräaukon seutua ja sisäreisiä. Jotkut kiihottuvat jalkapohjien, varpaiden, korvien, niskan, alavatsan, navan, polvitaipeiden tai päänahkan koskettelusta. Sooloseksi on hyvä tapa tutustua omiin erogeenisiin alueisiin.

Helly hedelmille

Mitkä hedelmät tai vihannekset ovat mielestäsi eroottisia? Minkä hedelmän makua rakastat? Lue internetistä eroottisista hedelmistä!

Matkaile mielikuvissasi

Mieti jotain mieluisaa paikkaa, missä olet käynyt tai missä haluaisit käydä. Mikä tekee paikasta mieluisan tai nautinnollisen? Miltä tässä paikassa tuoksuu? Minkälaisia ääniä kuuluu? Näyttääkö jokin erityisen kauniilta? Sulje silmäsi ja kokeile matkustaa tähän ihanaan paikkaan mielikuvituksesi kyydissä.

Nauti luonnosta

Käy makaamaan ruohikolle ja anna maan kannatella sinua. Etsi paksurunkoinen puu ja kiedo kätesi puun ympärille. Poimi pala sammalta ja kokeile, miltä se tuntuu poskeasi vasten. Aisti metsän tuoksu. Tunne tuuli ihollasi.

Vapauta energiasi

Anna itsellesi lupa kokea ja vapauttaa energiaa. Paini tyynyjen kanssa ja pura niihin villiä voimaasi. Käytä ääntä ja elehdi leikkisästi esimerkiksi gorillan tavoin. Voitte nostattaa energiaa myös yhdessä kumppanisi kanssa. Kumpi voittaa leikkimielisen painin?

Sexpo-säätiön verkkosivulta löydät harjoituksia kosketukseen ja mielihyvään