Tule mukaan toimintaamme

Yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa järjestämme ryhmävalmennuksia toiminta-alueellamme eri kohderyhmille. Ole meihin yhteydessä ja kysy alkavista ryhmistä tai kerro meille, jos sinulla olisi sopiva ryhmä, jolle kaipaisit voimavaravalmennusta etänä tai paikanpäällä.

Lisäksi järjestämme erilaisia webinaareja ja ryhmiä verkossa. Lisätietoja löydät alta.

Mitä muuta olen kuin diagnoosi? -Vertaistuellinen webinaari verkossa

Pohditko, miten elämäsi on muuttunut ja miten tästä eteenpäin?
Voitko tavoitella edelleen hyvää elämää ja tuntea onnellisuutta ja iloa diagnoosista huolimatta? Voiko diagnoosi olla jopa helpotus? Tule mukaan ryhmään pohtimaan näitä asioita yhdessä. Webinaarissa kokemustoimija jakaa vertaistukea ja oman tarinansa.

Kenelle? Ryhmä on tarkoitettu 18-30 -vuotiaille, jotka pohtivat hyvää elämää, tavoittelevat iloa ja pohtivat, miten elämä jatkuu sairastumisesta huolimatta.

Ajankohta: Webinaari Zoomissa 20.2. klo 14-16. Ilmoittaudu mukaan.

HEVARI ja innostavat kohtaamistyön menetelmät

Kohtaatko työssäsi ihmisiä, jotka tarvitsevat tukea arkeen? Pohditko, kuinka voisit edistää asiakkaasi mielen hyvinvointia? Kaipaatko ammatilliseen työkalupakkiisi täydennystä yksilö- sekä ryhmätyöskentelyyn? 

Työmenetelmät on kehitetty yhteistyössä ammattilaisten ja nuorten kanssa. Sisällöt perustuvat Aspa-säätiön henkilökeskeiseen työotteeseen sekä Mielenterveyden keskusliiton voimavaravalmennukseen.

Teemme valtakunnallisesti perehdytyksiä niin verkossa kuin livenä.

Seuraavat perehdytykset:
Kajaani 19.3. klo 9–15. Ilmoittaudu mukaan.
Verkkovälitteisesti Zoomissa 7.5. klo 9–15. Ilmoittaudu mukaan.

Hevari eli henkilökeskeinen voimavaravalmennus

Hevari pohjautuu ratkaisukeskeisyyteen, positiiviseen psykologiaan ja toipumisorientaatioon. Hevari sisältää 6–10 ryhmäkertaa.

Hevariin osallistumalla tulet tietoisemmaksi siitä kuka olet, mitkä ovat voimavarasi, vahvuutesi ja mitkä ovat unelmasi ja arvosi. Hevariin osallistumalla saat taitoja, joiden avulla voit tunnistaa tunteitasi, voimavarasyöppöjäsi ja kökköuskomuksiasi. Ryhmässä on mukana myös kokemustoimija.

HEVARI -ryhmiä alkamassa keväällä 2024

Joensuu 20.3.–29.5. Ota yhteyttä Johanna Kainulainen, johanna.kainulainen@aspa.fi, p. 044 901 7512
Iisalmi 29.1.2024 Ota yhteyttä Tuija Nissinen, tuija.nissinen@mtkl.fi, p. 046 923 0770 
Pielavesi (ajankohta tarkentuu pian)
Lapinlahti 27.2.2024 Ota yhteyttä Jonna Rautavirta, jonna.rautavirta@mtkl.fi, p. 040 723 2829

Koulutus verkossa 7.5.2024 klo 9-15. Ilmoittaudu mukaan.

Kokemusasiantuntija työparina: uhka vai mahdollisuus?

Kaipaatko työhösi jotain lisää? Voisiko se olla kokemusasiantuntija? Erilaista asiakasymmärrystä ja vertaisuutta kohtaamisiin? Entä kuinka tutkittu tieto ja kokemuksen tuottama tieto täydentävät toisiaan? Miten työskennellä rintarinnan kokemusasiantuntijoiden kanssa? Osaanko, onnistunko, onko minulla aikaa?

Moni meistä työskenteleekin jo kokemusasiantuntijoiden kanssa, osa ehkä ei vielä ole ottanut mahdollisuutta käyttöön. Miten rakentaa tasa-arvoinen työparimalli?  Voisiko yhteistyöllä olla vielä enemmän mahdollisuuksia? Missä kaikessa kokemusasiantuntijuutta voi hyödyntää?

Pohdimme kokemusasiantuntijuuden eri mahdollisuuksia: toiminnan kehittämisessä, ryhmävalmennuksien työparityötä, oman osaamisen laajentumista, kompastuskiviä ja vaikutusta asiakastyöhön. Lisäksi kerromme kehittämistämme menetelmistä, joita itse käytämme yhdessä kokemusasiantuntijoiden kanssa.

Järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2024.

Haasteista huolimatta – vahvuutta vanhemmuuteen

Uusi tilanne haastaa pohtimaan vanhemmuutta. Mistä voin löytää voimavaroja selviytyä hetkestä toiseen? Miten saada luottamusta tulevaan? Mikä auttaa jaksamaan? Pohditaan asioita yhdessä ja keskustellaan tunteita herättävästä aiheesta. Kuullaan myös kokemusasiantuntijavanhemman ajatuksia asiasta. Webinaari sisältää ajankohtaisen puheenvuoron Lasumutseilta eli Pialta ja Annalta.

Webinaarin jatkeeksi järjestämme ryhmän, joka kokoontuu keskiviikkoisin. Ryhmä toimii vertaistuellisesti ja sen tavoitteena on vahvistaa vanhempien voimavaroja, luoda uskoa muutokseen ja ylläpitää toivoa tulevaan. Keskustellaan vahvuuksista, arvoista ja kuormittavista asioista. Ryhmä tarjoaa turvallisen ympäristön keskustella.

Järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2024.

Hyvinvoinnin palasia arkeen

Tuntuuko, että stressi vie paljon omaa energiaasi?

Pohditko, miten sosiaalinen media vaikuttaa sinuun ja arkeesi? Mietitkö mihin suuntaan oma elämä on tällä hetkellä menossa? Kohteletko itseäsi myötätuntoisesti vai oletko liian itsekriittinen?

Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä mukaan verkkovälitteiseen MINARI-valmennukseen, jossa pääsee näiden pohdintojen äärelle. Valmennukseen kuuluu neljä kokoontumista ja jokaisella kerralla käsittelemme eri teemaa.

Kenelle? Nuorille aikuisille noin 25–40-vuotiaille, jotka ovat opiskeluiden tai työelämän ulkopuolella.

Ryhmä kokoontuu verkkovälitteisesti Zoomissa

29.2. klo 14–16
7.3. klo 14–16
14.3. klo 14–16
21.3. klo 14–16

Ilmoittaudu mukaan

Ota yhteyttä

Johanna Kainulainen, koordinaattori, 044 901 7512, johanna.kainulainen@aspa.fi

Sanna Inkiläinen, kehittämissuunnittelija, 040 513 7563, sanna.inkilainen@aspa.fi

Tuija Nissinen, asiantuntijakouluttaja, 046 923 0770, tuija.nissinen@mtkl.fi

Jonna Rautavirta, asiantuntija, 040 723 2829, jonna.rautavirta@mtkl.fi

Seuraa meitä myös somessa!

Omat avaimet 4You Facebookissa

Omat avaimet 4You Instagramissa