Ammatillinen tukihenkilö

Nainen istuu sängyllä ja ohjaaja selkä kameraan päin.

Ammatillisen tukihenkilötoiminnan tavoitteena on edistää ja tukea asiakkaan osallisuutta yhteiskunnassa, kykyä toimia itsenäisesti sekä vahvistaa turvallisia vuorovaikutussuhteita.

Elämänhallinta sekä itsestä, omista asioista ja sosiaalisesta elämästä huolehtiminen tai esimerkiksi opiskelun aloittaminen tai töihin palaaminen voivat olla haastavia ilman tukea.

Ammatillinen tukihenkilö tukee asiakkaan osallisuutta yhteiskunnassa, edistää hänen kykyään toimia itsenäisesti ja vahvistaa turvallisia vuorovaikutussuhteita.

Kenelle ammatillinen tukihenkilö sopii

Palvelu sopii erilaisiin tarpeisiin esimerkiksi mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, vammaisille henkilöille tai lastensuojelun jälkihuollon nuorille. Palvelu on asiakkaan kanssa yhdessä toteutettavaa, tavoitteellista työskentelyä hänen omassa elinympäristössään.

Ammatillista tukihenkilötoimintaa järjestetään henkilön terveyden ja kehityksen tukemiseksi ja turvaamiseksi, toimintakyvyn palauttamiseksi ja ylläpitämiseksi, lapsiperheessä vanhempien tukemiseksi heidän kasvatustehtävässään tai nuoren itsenäistymisen tukemiseksi.

Palvelu räätälöidään jokaiselle asiakkaalle hänen tarpeisiinsa ja toiveisiinsa sopivaksi. Palvelu perustuu turvallisen ja kannustavan arjessa oppimisen tarjoamiseen.

Työskentelymenetelminä käytetään mm. keskusteluja, opastamista ja yhdessä tekemistä. Käytännössä palvelu voi olla esimerkiksi mielekkään tekemisen tai omien voimavarojen ja selviytymiskeinojen etsimistä ja tukemista tai harrastustoiminnassa, työhön paluussa tai neurologisissa haasteissa tukemista.

Palvelua on tarjolla pääasiassa arkisin.

Tutustu ammatillista tukihenkilöä tarjoaviin Aspa-koteihimme.

Lisätietoa ammatillisesta tukihenkilöstä

Lisätietoa sinulle sopivista palveluista saat soittamalla Aspan ilmaiseen palvelunumeroon 0800 302 003. Palveluneuvonta vastaa kesällä arkisin klo 9-12 (normaali aukioloaika 9-15). Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse tai palautelomakkeemme kautta.

palvelut@aspa.fi