Asumisvalmennus

Jos itsenäinen asuminen on uusi asia ja vaatii harjoittelua, asumisvalmennuksesta on apua.

Asumisvalmennuksessa asiakas saa ohjausta arjen taitoihin, kuten kodinhoitoon, kaupassakäyntiin ja vuorokausirytmin ylläpitämiseen.

Itsenäinen asuminen, itsestä, omista asioista ja sosiaalisesta elämästä huolehtiminen tai esimerkiksi töihin palaaminen voi olla haastavaa ilman päivittäistä tukea. Asumisvalmennuksessa asiakas saa päivittäistä tukea ja ohjausta arjen toimiin ja taitoihin, kuten kodinhoitoon, kaupassakäyntiin, ruoanlaittoon ja vuorokausirytmin ylläpitämiseen.

Käytännön harjoitteilla ohjataan oman rahan käyttöön ja asiointiin kodin ulkopuolella sekä tuetaan sosiaalista elämää. Tarpeen mukaan tuetaan myös esimerkiksi töihin palaamisessa.

Ennen asumisvalmennusta sovitaan arvioitavat toimintakyvyn osa-alueet ja niille asetetut tavoitteet. Asumisvalmennuksen aikana oma nimetty vastuuhenkilö tekee arviointia päivittäin. Asiakas saa valmennuksen jälkeen arvioinnista kirjallisen koosteen, jossa on määritelty mahdollinen tuen tarve jatkossa.

Tutustu asumisvalmennusta tarjoaviin Aspa-koteihimme.

Lisätietoa asumisvalmennuksesta

Lisätietoa sinulle sopivista palveluista saat soittamalla Aspan ilmaiseen palvelunumeroon 0800 302 003. Palveluneuvonta vastaa arkisin klo 9-15. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse tai palautelomakkeemme kautta.

palvelut@aspa.fi

    * Pakollinen kenttä yhteydenottoa varten, täytäthän joko sähköpostin tai puhelinnumeron.

    Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.
    Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.