Tunnista mielialasi mielialapäiväkirjan avulla

Kiinnostaako sinua seurata omaa vointiasi? Haluatko tietää, mitkä asiat vaikuttavat mielialaasi positiivisesti tai negatiivisesti? Mielialapäiväkirjan täyttäminen voi auttaa hahmottamaan omaa jaksamista ja siihen vaikuttavia tekijöitä.

19 mielenterveyskuntoutujaa testasi puhelimeen ladattavaa mielialapäiväkirjaa omassa arjessaan kahden kuukauden ajan. Suurin osa koki hyötyvänsä päiväkirjan täytöstä. Se auttoi tunnistamaan omia mielialoja ja hahmottamaan mielialan taustalla vaikuttavia tekijöitä. Lue lisää mielialapäiväkirjan testaamisesta.

Puhelimeen ladattavat mielialapäiväkirjasovellukset ovat helppoja käyttää ja mielialan seuranta onnistuu vaivattomasti. Ne soveltuvat kaikille, joilla on älypuhelin käytössään ja halu seurata omaa vointia.

Näin seuraat omaa mielialaasi

Voit ladata Daylio-mielialapäiväkirjasovelluksen ilmaiseksi Google Play -kaupasta tai Apple Storesta.

Voit arvioida Dayliossa omaa mielialaasi hymynaamakuvakkeiden avulla. Lisäksi voit asettaa siihen tavoitteita ja klikkailla päivän aikaisia aktiviteetteja kuvakkeiden avulla. Analyysityökalujen avulla voit seurata omaa vointiasi pidemmällä ajanjaksolla.

Ohjevideoissa kerromme, miten pääset alkuun mielialapäiväkirjan käytössä sekä miten käytät ja muokkaat sitä omiin tarpeisiin sopivaksi.

Jos kaipaat lisää opastusta sovellusten käyttöön, Aspa-säätiön Digi haltuun -hankkeen kouluttamat digikaverit auttavat tarvittaessa.

Ota yhteyttä

Lea Haikala, hankepäällikkö, 045 657 9738

Saara Kanula, hankekoordinaattori, 040 709 9697

Lue lisää Arjen koodit -hankkeesta

Lähetä sähköpostia: arjenkoodit@aspa.fi