Tervetuloa käyttämään ETÄ-SAKKEA

Tarjoatko digikursseja tai digitukea etänä? ETÄ-SAKKE on työkalu, joka on tarkoitettu etädigikurssien ja etädigituen saavutettavuuden arviointiin ja kehittämiseen.

Piirroskuva, jossa kaksi naista ja yksi mies vilkuttavat iloisesti. Nainen istuu pyörätuolissa.

ETÄ-SAKKE-työkalussa on kahdeksan kehitettävää osa-aluetta. Jokaisen osan alle on listattu neljästä kymmeneen kysymystä, joihin voidaan vastata joko kyllä tai ei. Mikäli et ymmärrä kysymystä, löytyy siihen selitys klikkaamalla Info-painiketta. Jokaisesta kyllä-vastauksesta saa yhden pisteen. Pisteet kertovat täyttäjälle sen, missä osa-alueessa saavutettavuutta voi vielä kehittää.

Voit käyttää työkalua kahdella tavalla

  1. Valitse alla olevasta linkistä ”Osat 1-8” ja täytä työkalun kaikki osat

    TAI
  2. Valitse yksi kerrallaan ne osat, joita haluat täyttää ja kehittää.

Käytät työkalua sitten tavalla 1. tai 2., saat tulokset tulostettua klikkaamalla ”Lähetä”- painiketta. Lisäksi sinulla on mahdollisuus halutessa tilata tulokset sähköpostiisi. Tuloksista näet raportin vastauksista ja saat jokaisesta kysymyksen aiheesta lisätietoa. Tulosten myötä voit tarkastella mahdollisia epäkohtia ja tehdä suunnitelmat niiden kohtien parantamiseksi resurssiesi mukaisesti.

Etädigikurssin saavutettavuuden parantumista voi tarkastella käyttämällä ETÄ-SAKKE-työkalua uudestaan esimerkiksi puolen vuoden kuluttua. Voit asettaa tavoitteita saavutettavampien etädigikurssien edistämiseksi joko yksilö- tai organisaatiotasolla. ETÄ-SAKKE-työkalussa voi olla osia, joita et pysty arvioimaan. Tässä tapauksessa jätä ne osat täyttämättä, mitä et kykene täydentämään tai mihin et kykene omalla toiminnallasi vaikuttamaan. Saavutettavien digikurssien suhteen emme ole koskaan valmiita, mutta kiinnostus saavutettavuuden kehittämiseen on askel eteenpäin!

Täytä ETÄ-SAKKE-työkalun kaikki osat

Täytä valitsemasi osat ETÄ-SAKKE-työkalusta

ETÄ-SAKKE-työkalun tekijät